overloon nieuws

Home » Nieuws » 188 volwassenen en 99 kinderen ruimen zwerfvuil op

188 volwassenen en 99 kinderen ruimen zwerfvuil op

Gepubliceerd op 19 september 2020 om 19:33

Vandaag is het Landelijke Opschoondag. In heel Nederland kwamen betrokken inwoners, bedrijven en verenigingen samen in actie voor een schonere buurt.

In de gemeente Boxmeer deden dit jaar maar liefst 99 kinderen en 188 volwassenen mee.

Wethouder Jeu Verstraaten nam een kijkje bij de scouting in Overloon: “Geweldig om in onze gemeente zo’n grote opkomst en zoveel enthousiasme te zien. Zeker in deze tijd van corona, waarbij best een aantal vaste, vaak wat oudere, vrijwilligers tot hun spijt vanwege het gezondheidsrisico verstek moesten laten gaan.

“Hartelijk dank aan iedereen die tijdens de Opschoondag voor onze gemeente heeft ingezet. En laten we vooral alle vrijwilligers die zich het hele jaar door inzetten voor een schone omgeving niet vergeten. Zo hebben we bij de BeestenBende (www.mijnbeestenbende.nl) maar liefst 131 kinderen die elke maand in groepjes met prikstok of knijper zwerfafval in hun buurt te lijf gaan. En het Netwerk Zwerfafval (www.afvalaanbieden.nl/zwerfafval/netwerk-zwerfafval heeft 73 leden die op allerlei plaatsen in de gemeente zeer regelmatig aan de slag gaan. Chapeau! “bron:https://www.facebook.com/GemeenteBoxmeer


«   »