overloon nieuws

Home » Nieuws » Nationale Kinderzwerfboekdag

Nationale Kinderzwerfboekdag

Gepubliceerd op 22 september 2020 om 19:09

Van 30 september t/m 11 oktober is het Kinderboekenweek. Omdat niet ieder kind nieuwe boeken kan kopen, wil kinderzwerfboek 100.000 boeken uit zwerven sturen in de Kinderboekenweek.

Speeltuin Gewoon Buiten te Overloon heeft een zwerfboekenstation in de speeltuin en wil die dag een bijdrage leveren aan deze bijzondere landelijke actie….Wij hebben een kast vol zwerfboeken en die mogen op deze speciale dag gelezen worden en/of meegenomen worden. Er is nog een grote doos vol met leuke boeken onderweg naar ons….Komen jullie die dag ook? De speeltuin is de gehele dag geopend…Ook mogen jullie boeken in de speeltuinkast achterlaten voor andere kinderen. Helpen jullie mee? 

 

Naast deze unieke actie heeft Jac de Cock weer een leuke actie bedacht voor die middag.

Wij willen graag de speeltuin aanvullen met zelfgemaakte kabouters.

speeltuingewoonBuitenderdebijLandelijkFinalevanKernmetPit05-09-2020--5-1.jpg

Jij mag op 30 september een kabouter met paddenstoel komen maken/ timmeren op een houten plankje, daarbij krijg je hulp en uitleg

Als dat klaar is mag je de kabouter en paddenstoel verven in de 

kleuren rood en voor de paddenstoel natuurlijk met extra witte stippen

Het kaboutertje krijgt nog een baardje en op het plankje doe je 

wat lijm en daar mag je kleine blaadjes op plakken.

 

Aan deze gratis activiteit kun je deelnemen tussen 14:30 en 16:30. Kom jij ook? Hoe leuk is het om jouw kabouter in de speeltuin achter te laten om andere kinderen daar blij mee te maken.

 

De speeltuin is gevestigd in het museumpark van het Oorlogsmuseum grenzend aan de oude entree (kassa) van het park. Het meer info op https://nl-nl.facebook.com/pg/GewoonBuitenOverloon/  of op de website van gewoon Buiten op https://www.speeltuinboxmeer.nl/

Kijk de alle foto’s van de Speeltuin gewoon Buiten op https://www.overloonnieuws.nl/speeltuin-gewoon-buiten


«   »