overloon nieuws

Home » Nieuws » Gastgezinnen gezocht voor statushouders

Gastgezinnen gezocht voor statushouders

Gepubliceerd op 8 oktober 2020 om 18:56

Omdat ik vlak bij het AZC in Overloon woon, ontmoet ik regelmatig vluchtelingen die een A-status hebben gekregen van de IND. Dat betekent dat ze dan een huis toegewezen krijgen en daar meestal een tijdje op moeten wachten.  

Voor die tussenperiode heeft Takecarebnb een mogelijkheid gecreëerd om sneller en effectiever te integreren in de gemeente waar ze komen te wonen d.m.v. een logeerregeling. Dit doet Takecarebnb in nauwe samenwerking met COA en de AZC’s.  

 

De bedoeling is dat de statushouder voor een periode van maximaal drie maanden gaat logeren bij een gastgezin (in welke samenstelling dan ook). Ze nemen grotendeels deel aan het dagelijks leven en leren daardoor de Nederlandse cultuur kennen, de taal sneller spreken en bouwen alvast een klein netwerkje op van kennissen.

 

De statushouder krijgt wekelijks een kleine extra bijdrage en is financieel onafhankelijk. Het logeren is niet op commerciële basis; het is echt logeren zoals je dat bij een vriend of familielid ook doet. Het gastgezin krijgt omgekeerd ook een inkijkje in het leven en de cultuur van hun gast dat kan leiden tot een wederzijdse verrijking. Vak ontstaat er een wederzijdse vriendschap!

 

Ben je geïnteresseerd om gastgezin te worden? Kijk dan op de website van Takecarebnb, daar kun je alle informatie vinden. Je kunt je daar ook opgeven!  

 https://takecarebnb.org/gastgezin/   De moeite waard om in ieder geval te kijken!  


«   »