overloon nieuws

Moet er een avondklok komen voor het azc in Overloon?

Gepubliceerd op 6 november 2020 om 08:30

BOXMEER - Een avondklok voor de bewoners van het azc zou bij kunnen dragen aan de veiligheid voor de inwoners van Overloon. Dat zegt Frans van der Zande van de LOF in Boxmeer.

door Herman Wissink 06-11-20,Hij deed de uitspraak donderdagavond tijdens de gemeenteraadsvergadering. Onlangs werd een 76-jarige inwoner van Overloon nog mishandeld door een 16-jarige asielzoeker die bij een woning aan het inbreken was.

Handjevol jonge bewoners

Diverse Boxmeerse raadsfracties willen dat er beter gekeken wordt naar de overlast die een handjevol jonge bewoners van het asielzoekerscentrum aan de Stevensbeekseweg veroorzaakt. Volgens burgemeester Karel van Soest worden er diverse ordemaatregelen bekeken.Als een avondklok helpt bij de veiligheid van onze Overloners dan is dat bespreekbaar”, zei LOF-fractievoorzitter Van der Zande.Burgemeester Karel van Soest werd gevraagd naar de mogelijkheden om in Overloon jonge criminele asielzoekers uit de zogenaamde veilige landen te weren. Daarbij werd ook gesuggereerd dat dat mee moet worden genomen in de onderhandelingen met het Centraal orgaan Opvang Asielzoekers. Het contract van Boxmeer met het COA loopt immers en en er moet gesproken worden over verlenging daarvan.lees meer op bron:https://www.gelderlander.nl/boxmeer/moet-er-een-avondklok-komen-voor-het-azc-in-overloon~abd45b52/

Moet er een avondklok komen voor het azc

Bekijk resultaten

«   »