overloon nieuws

Weekoverzicht

Gepubliceerd op 15 november 2020 om 13:21

Er gebeurt altijd wel wat in onze dorp overloon of omgeving.hier voor jullie het Weekoverzicht een terugblik op het nieuws van deze week

Vuurwerkverbod tijdens de aankomende jaarwisseling

13 nov. 2020

De verkoop- en het afsteken van vuurwerk wordt de komende jaarwisseling eenmalig verboden. Dit om extra druk op de al zwaar belaste zorg en op de handhaving van de openbare orde te voorkomen.

Lees meer »

 

Start enquête nieuwe gemeente Land van Cuijk

13 nov. 2020

Op maandag 16 november start een online enquête voor de inwoners van de toekomstige gemeente Land van Cuijk. Gevraagd wordt onder andere wat inwoners belangrijk vinden in hun dorp en hoe zij met de gemeente willen samenwerken. 

Lees meer »

 

Vrouwelijke metgezel voor luiaard Odin: ZooParc verwelkomt Stella 

12 nov. 2020

Odin, de tweevingeringe luiaard in ZooParc, heeft een vriendin. De anderhalfjarige Stella, die in het kader van het fokprogramma naar de dierentuin in Overloon is gekomen, kwam woensdag aan. Ze zal, zodra de deuren van het park weer open mogen, te zien zijn voor publiek.

Lees meer »

 

afscheid van Prins Hans

11 nov. 2020

Op de 11e van de 11e nemen we afscheid van Prins Hans I. Hoe we dat doen in deze (corona-)tijd? Tijd om te kijken!!

Lees meer »

 

schoolplein Basisschool Maashees Vogelvriendelijk

10 nov. 2020

Onlangs is het nieuwe groene schoolplein geopend door wethouder Willy Hendriks. Maar de leerlingen willen het groene schoolplein ook vogelvriendelijk maken Groep 7 en 8 kregen uitleg over de wilgenboom, haar betekenis voor de natuur en de mensen sinds 7500 jaar.

Lees meer »

 

Genomineerden Dr. Peelencultuur en stimuleringsprijs bekend

9 nov. 2020

Wie wint de Dr. Peelencultuurprijs en de Dr. Peelen Stimuleringsprijs 2020? Ondanks Coronatijd is de  commissie weer blij dat ze konden kiezen uit de vele voordrachten. Vlak voor de deadline kwamen er nog veel voordrachten binnen waardoor het nog een hele klus was om te bepalen welke voordrachten kans maken op deze mooie waardering van de Gemeente Boxmeer.

Lees meer »

 

Oproep aan horecaondernemers

9 nov. 2020

Om onze horecaondernemers in gemeente Boxmeer te steunen, willen we inwoners laten weten waar ze bijvoorbeeld een lekkere lunch kunnen afhalen of door wie ze een diner kunnen laten bezorgen.

Lees meer »

 

Minder reisbewegingen in Boxmeer door Corona

9 nov. 2020

Sinds de corona crisis brengen Nederlanders fors minder tijd door in winkels, supermarkten, het openbaar vervoer en op kantoor, en zijn we steeds meer thuis. Dat blijkt uit het mobiliteitsrapport van Google dat op basis van locatiegegevens op smartphones het reisverkeer in Nederland anoniem in kaart brengt.

Lees meer »


«   »