overloon nieuws

Politie zoekt getuigen aanbrengen graffiti

Gepubliceerd op 8 december 2020 om 18:26

De politie is op zoek naar getuigen van aangetroffen Graffiti in Overloon Hierbij zijn kwetsende teksten en afbeeldingen (hakenkruizen) gebruikt.

Overloon - Op 7 december 2020 werd op meerdere locaties in Overloon Graffiti aangetroffen. Hierbij zijn soms kwetsende teksten en afbeeldingen gebruikt.de politie wil de veroorzakers hiervan graag spreken. De gemeente is in kennis gesteld voor het reinigen. De kosten daarvan wil de gemeente natuurlijk verhalen op de 'kunstenaars’ die de werken maakten. Heeft u iets gezien dan hoort de politie dat graag!

Getuigen/tips

Heb je informatie over deze zaak? of mogelijk beschikken over camerabeelden waarop je iets verdachts gezien is Neem dan contact  op met de politie zodat zij de verantwoordelijken hiervoor kunnen oppakken. Je kunt bellen op 0900-8844. Blijf je liever anoniem, bel dan met 0800-7000 (Meld Misdaad Anoniem).Ook kunt u melding doen via onderstaand tipformulier.

 Tipformulier 

bron: facebook.com/PolitieBoxmeer

Meld verdacht gedrag via 112

Wist u overigens dat 80 procent wordt opgelost door de oplettendheid van omwonenden? Bewoners weten zelf het beste als er iets niet pluis is in hun buurt. Een vreemd figuur die bij huizen naar binnen loert bijvoorbeeld. Of activiteiten bij een huis waarvan u weet dat de bewoners op vakantie zijn. Wanneer u dan 112 belt, kan de politie wellicht heel snel een inbraak voorkomen of een inbreker op heterdaad aanhouden! Het bellen van 112 is bedoeld voor spoed. Dus niet alleen voor levensbedreigende situaties, maar zeker ook wanneer u getuige bent van een misdrijf of het voorbereiden van een inbraak of diefstal. Dus ook wanneer u een verdachte situatie signaleert waarbij de politie een misdrijf kan voorkómen. Iemand is niet alleen strafbaar als hij een woninginbraak pleegt. Ook de voorbereidende handelingen kunnen onder bepaalde voorwaarden al strafbaar zijn. Het Openbaar Ministerie heeft al meerdere personen voor de rechter gebracht omdat zij voorbereidende handelingen voor inbraak pleegden. Zij kunnen gevangenisstraffen en hoge boetes krijgen.bron:politie.nl 

 

lees ook Cyril van den Bosch nieuwe wijkagent

De wijkagent is vaak in de wijk te vinden. Hij is aanspreekbaar voor u als wijkbewoner, want u weet als geen ander wat er speelt en leeft in uw wijk. 

U kunt met structurele problemen en wijkgerelateerde vragen bij hem terecht. Hij voert zijn werkzaamheden uit vanuit het team Cuijk en is te bereiken via het telefoonnummer 0900-8844 en via www.politie.nl (Mijn Buurt). Als de wijkagent niet aanwezig is, kunt u een bericht voor hem achterlaten. Bel voor spoedgevallen met 112. De wijkagent is verantwoordelijk voor de totale politiezorg binnen zijn wijk. Hij of zij richt zich op de aanpak van sociale problemen, maar ook op zaken als overlast, criminaliteit, milieu en verkeer. In samenwerking met collega’s van de surveillancedienst, recherche, milieu en jeugd werkt de wijkagent voortdurend aan het verbeteren en vergroten van de veiligheid in uw wijk of buurt. De wijkagent onderhoudt contact met externe partners, zoals de gemeente en maatschappelijke organisaties. Met deze organisaties worden problemen besproken en wordt overlegd hoe deze adequaat aangepakt kunnen worden, en door wie. Ook dan is informatie uit de buurt van essentieel belang. Heeft u vragen, tips of opmerkingen over de veiligheid in uw buurt of wijk, neem dan gerust contact op met uw wijkagent Groeningen | Vierlingsbeek | Maashees | Holthees | Overloon.bron: www.onseigenerf.nl

 

Cyril van den Bosch

Bereikbaar via:Algemeen nummer 0900 - 8844

 

Werkgebied

Groeningen, Vierlingsbeek, Maashees, Holthees en Overloon

Contactformulier

Via het formulier kunt u contact opnemen met uw wijkagent.klik hier 

Let op: het formulier is uitsluitend bedoeld voor niet spoedeisende hulp. Wilt u direct contact met de politie belt u dan 0900-8844. Bij spoed bel 112.

 


«   »