overloon nieuws

Corona houdt kersttraditie op oorlogskerkhof niet tegen

Gepubliceerd op 25 december 2020 om 17:26

OVERLOON - Ze branden weer, de lichtjes op de graven en bij het monument van de Britse oorlogsbegraafplaats in Overloon. 

Door Dennis Greijn 25-12-20,Dit eerbetoon aan gevallen soldaten voor ‘onze vrijheid’, op kerstavond en eerste kerstdag, is uitgegroeid tot een traditie.Tot vorig jaar tekende de werkgroep Vliegtuigcrashes en Noodlandingen in WO II in de gemeente Boxmeer voor de organisatie. Veteranen van de gemeente Boxmeer hebben deze taak in 2019 overgenomen.

Vrijwilligers treffen voorbereidingen voor de kersttraditie met lichtjes op het oorlogskerkhof van Overloon.

Vanwege de coronacrisis en bijbehorende beperkingen is er dit jaar geen officiële plechtigheid in Overloon in bijzijn van burgemeester Karel van Soest van Boxmeer. 

Donkere dagen.We kunnen nu niet letterlijk bij elkaar zijn. Maar we kunnen zo in deze donkere dagen wel laten zien dat we denken aan al onze oorlogsslachtoffers', laat Van Soest weten.Mensen mogen het War Cemetery in Overloon, ook nu de coronamaatregelen verder zijn aangescherpt, gewoon bezoeken. Maar bezoekers moeten wel rekening houden met alle coronaregels om nieuwe besmettingen met het virus te voorkomen.bron:De Gelderlande

Klik hier voor de foto’s op lichtjes graven van de Britse oorlogsbegraafplaats van OVERLOON


«   »