overloon nieuws

Home » Nieuws » De Pit gered door overname

De Pit gered door overname

Gepubliceerd op 9 januari 2021 om 18:02

De Pit in Overloon is gered van de ondergang. De gemeente Boxmeer koopt het gemeenschapshuis van de stichting SCO die het beheert. Met de koop, renovatiekosten en het kwijtschelden van schulden is een miljoen euro gemoeid.

door Herman Wissink 09-01-21,De Pit was als gemeenschapshuis in de gemeente Boxmeer al een uitzondering. Waar andere gemeenschapshuizen eigendom van de gemeente zijn, was De Pit eigendom van De Stichting Gemeenschapshuis Overloon. In 1980 kreeg de stichting het toenmalige gemeenschapshuis aan het 14 Oktoberplein in handen. Dat was tot die tijd eigendom van de kerk. In 2013 werd, op de Blauwe zaal uit 1986 na, het gemeenschapshuis gesloopt om plaats te maken voor nieuwbouw.

Lasten

 

Maar halfweg vorig jaar werd duidelijk dat de lasten niet meer konden worden betaald. De stichting klopte bij de gemeente aan. Wethouder Willy Hendriks zegde toen gelijk toe bij te zullen springen. Er werd een lening van 20.000 euro afgesloten. In eerste instantie was het nog de bedoeling dat de stichting ‘de eigen broek zou ophouden’, zei Hendriks toen. Maar zicht op terugbetaling was er niet. Mede door corona, waardoor er geen inkomsten waren.Voor het bedrag van 655.000 euro is Boxmeer nu eigenaar geworden.lees meer op bron:https://www.gelderlander.nl/boxmeer/de-pit-overloon-gered-door-overname~ae8ffa7f/


«   »