overloon nieuws

Home » Nieuws » Memories by Dorry

Memories by Dorry

Gepubliceerd op 10 januari 2021 om 10:04

Overloon- Een hobby die wat uit de hand is gelopen, zo noemt Dorry Vullings haar werk als fotografe. Van Newborn fotografie tot het vastleggen van begrafenissen, deze creatieveling is van alle markten thuis. In elke foto die van haar camera komt zie je de liefde voor het vak terug. 

Door Wanda Laarakkers in DeBoK  Foto Margret Tijssen

 “Ik was 18 jaar toen ik de tip kreeg over een vacature bij de Printshop van Joop Witte in Venray,” vertelt Dorry Vullings (53). “Daar is mijn liefde voor fotografie ontstaan.” Dorry kocht een cameraatje, waarmee ze hobbymatig foto’s maakte. Met het fotograferen van de bruiloft van haar zus begon het echte werk. “Ondanks de zenuwen ging dat best goed. Tijdens het bruiloftsdiner ben ik zelfs naar de winkel gereden om de toen-nog-rolletjes te laten ontwikkelen. Toen ik wist dat de foto’s gelukt waren, had ik pas rust.” Van het een kwam het ander, steeds vaker werd de kersverse fotograaf gevraagd voor een reportage. De garage bij haar woning in Overloon werd omgebouwd tot fotostudio en het fotograferen kreeg een professionele insteek. In eerste instantie samen met een collega, nu zelfstandig onder de naam Memories by Dorry. 

Door de jaren deed de fotografe flink wat werkervaring op en volgde workshops als Newborn fotografie en photoshop. “Met Newborn fotografie ben ik veel bezig, hierbij moet je goed weten wat je doet, veiligheid voor de baby staat voorop. Foto’s kunnen het beste gemaakt worden als een kindje tussen de 8 dagen en drie weken oud is, dan kun je ze nog in de foetus houding leggen en slapen ze nog veel. Deze drie uur durende shoots vinden altijd in mijn studio plaats, die kan ik op de goede temperatuur brengen en heb ik alles wat nodig bij de hand.” Dorry’s fotostudio is gevuld met mooie, schattige, zachte en stoere accessoires. Minibedjes, mandjes, vachtjes, piepkleine haarbandjes en ieniemienie babykleertjes. “Uren struin ik internet af voor bijzondere spullen om een fotoreportage zo mooi mogelijk te maken.lees meer op bron:https://onsthuus.nl/berichten/memories-by-dorry


«   »