Geen events voor Oorlogsmuseum Overloon tot tenminste 1 juli

Gepubliceerd op 12 januari 2021 om 18:20

Het Overloons museum is momenteel dicht. Wat een topjaar had moeten worden door o.a. het 75-jarig jubileum van s werelds oudste oorlogsmuseum over de Tweede Wereldoorlog begint nu in een lockdown. Zowel het evenement Militracks op 15 & 16 mei als het 75-jarig bestaan op 25 mei, moet wegens het rondwarende coronavirus worden verplaatst. Tezamen met andere festiviteiten worden deze twee belangrijke events verschoven naar het najaar.

Het jaarlijkse evenement Militracks is verplaatst naar 25 en 26 september. Een belangrijk evenement voor het museum, want het is het grootste event ter wereld op het gebied van Duitse voertuigtechniek uit de Tweede Wereldoorlog en trekt gemiddeld 15.000 bezoekers.  De viering van het 75-jarig jubileum van het museum wordt in oktober voorzien. 

Het museum hoopt dat tegen die tijd het Corona-virus onder controle is en mensen weer onbezorgd kunnen genieten van alle bijzondere evenementen die het museum te bieden heeft. Naast de viering van het jubileum en Militracks staat in november ook het evenement ‘Museum in het donker’ op het programma. Het event staat dit jaar voor de derde maal op de agenda en zet het museum letterlijk in een ander licht: het neemt bezoekers op indringende wijze mee in waargebeurde verhaallijnen.



Er is komend najaar dus genoeg om te vieren en op te verheugen.  Het museum hoopt met de aangekondigde evenementen de bezoekersaantallen weer terug te brengen naar  het niveau van wat het museum gewend was, ongeveer 125.000 bezoekers per jaar. Dat is ook nodig om de toekomst met vertrouwen tegemoet te kunnen blijven zien!

Meer informatie over Militracks is te vinden op www.militracks.nl
Meer informatie over Museum in het donker is te vinden op www.museuminhetdonker.nl