overloon nieuws

Mijlpaal bereikt voor overloon nieuws bestaat 10 jaar!

Gepubliceerd op 15 januari 2021 om 12:09

overloon nieuws bestaat vandaag Op 14 januari 2021 10 jaar.Wat begon in 2011 is uitgegroeid tot een belangrijke bron van informatie voor inwoners van overloon En omgeving Omgeving

Om te beginnen wil ik alle bezoekers en iedereen die heeft bijgedragen aan het succes van overloon nieuws daarvoor hartelijk bedanken, want zonder hen was dit niet mogelijk geweest.Vandaag is overloon nieuws met 1.543.294 PAGEVIEWS SINDS 14 JAN. 2011 geïnteresseerden op het gebied van nieuws en foto’s de grootste nieuws website in overloon 

overloon nieuws staat open voor alle (nieuws)Heeft u een persbericht, activiteiten  aankondigingen nieuwstip,(foto)verslag of agendabericht? Voor nieuws kunt u mailen naar info@overloonnieuws.nl 

overloon nieuws is een website over overloon En Omgeving met het doel zoveel mogelijk boeiende informatie te bieden aan de inwoners van overloon En omgeving Omgeving Gem. pageviews per maand:23.000 

Leuk als je even het gastenboek tekent van overloon nieuws klik hier

 

HOE HET BEGON

In gesprek met … Albert Hendriks (overloonnieuws) bron:Ons Eigen Erf

ik ben Albert Hendriks, in het dagelijks leven werkt ik bij de Gemeente Meierijstad  als medewerker van Gemeente meierijstad houd ik mij bezig met het  groenvoorzieningen rioleringen. straatmeubilair borden Verkeersregelaar medewerker milieustraat en Speelvoorzieningen  maar de rest van de tijd is hij beter bekend als Foto Albert, de razende reporter van Overloon.

 Hoe is het allemaal zo gekomen?

Het blijkt dat we de uit de hand gelopen hobby van Albert te danken hebben aan ‘ne Bekse. Albert stond ooit in het museum naast iemand uit Vierlingsbeek die opmerkte dat er in Overloon niks gebeurde. Dat was tegen het zere been. “In Overloon gebeurt heel veel, maar daar werd niet veel van vastgelegd”, aldus Albert. Hij had al langer fotografie als hobby maar, buiten de vakantiekiekjes en het af en toe volgen van de brandweer, deed hij daar niet veel mee. N.a.v. deze opmerking is hij begonnen met het maken van foto’s van activiteiten of gebeurtenissen in ons dorp.

Menig evenement, feest, bijeenkomst of ongeluk is door hem op de gevoelige plaat vastgelegd.

Sinds 2011 is zijn website online www.overloonnieuws.nl Hierop vind je niet alleen alle foto’s die hij heeft gemaakt maar ook aankondigingen van evenementen en gebeurtenissen.

Hoe weet je wanneer er iets te doen is?

Albert is actief op facebook twitter en instagram waar al het nieuws voorbij komt en hij wordt getipt door andere mensen, heeft zelfs korte lijntjes met omroep Brabant. Daarnaast slaapt hij met een pieper naast zijn bed. Zodra er een oproep komt, springt hij uit de veren, kijkt of het interessant genoeg is om er naar toe te gaan, pakt zijn camera en vertrekt. Maar alleen als het ook uitkomt, het is tenslotte een hobby en het werk gaat voor. Ook tijdens ons gesprek piept de telefoon regelmatig, er is blijkbaar altijd wel nieuws dat gefotografeerd kan worden.

Vinden mensen het altijd goed dat je foto’s maakt?

Albert vertelt dat hij daar eigenlijk nooit problemen mee heeft. Vooral bij het fotograferen van calamiteiten zoals ongelukken is het belangrijk dat je je correct opstelt en hulpverleners niet in de weg loopt. Het komt wel eens voor dat hij er eerder is dan de politie en is dan soms eerst nog verkeerregelaar voordat hij aan foto’s maken toekomt. De ‘portretfoto’s’ bij evenementen zijn meestal op verzoek van de mensen zelf. Albert laat altijd de foto zien en verwijdert hem als de gefotografeerde hem niet mooi genoeg vindt. Het komt zelden voor dat iemand naderhand reageert als de foto al op de site staat, maar als men niet wil dat een foto geplaatst wordt of is, haalt hij hem eraf. “Daar moet je niet moeilijk over doen, ik wil iedereen te vriend houden”, aldus Albert.

Wordt je site goed bezocht?

Albert glundert als hij vertelt dat dat steeds meer is. De calamiteitenfoto’s staan met stip bovenaan, maar worden op de voet gevolgd door de evenementen. Ook vanuit het buitenland trekt hij bezoekers: mensen die geëmigreerd zijn maar het leven in hun geboortedorp toch nog volgen, maar ook door mensen die op vakantie zijn. In de zomermaanden stijgen de website-bezoeken uit bv. Frankrijk, Italië, Spanje en Oostenrijk.

Ben je eigenlijk wel ooit thuis?

Volgens Albert valt dat wel mee.Hij bepaalt zelf waar hij naar toe gaat en hoe lang. Avonden zoals “Loën wet ’t” zijn een uitzondering.Hij heeft het zo druk als hij zelf wil. En hoewel hij het liefste overal bij zou zijn, is dat niet mogelijk. Er gebeurt zoveel en je kunt nu eenmaal niet op twee plaatsen tegelijk zijn. dan ook ik meteen een oproep: “mocht je foto’s hebben Heeft u nieuws of een leuke hobby of een  evenement waar Foto Albert zelf niet bij was en je wil ze openbaar maken, dan houdt ik zich aanbevolen om ze op zijn site te publiceren, uiteraard met bronvermelding. Alles voor het goede doel: “Overloon op de kaart zetten”.

Leuk als je even het gastenboek tekent van overloon nieuws klik hier


«   »