overloon nieuws

Home » Nieuws » Oorlogsmuseum in nood afscheid personeel dreigt

Oorlogsmuseum in nood afscheid personeel dreigt

Gepubliceerd op 28 januari 2021 om 17:33

OVERLOON - ,,Ik heb zojuist van een van onze mensen het contract opgezegd. Dát is wat er gebeurt in museumland”, zegt Erik van den Dungen. De directeur van Oorlogsmuseum Overloon doet nu een beroep op de gemeente Boxmeer om het museum met geld te steunen. 

door Joost Ariaans 28-01-21,We kunnen niet van iedereen afscheid nemen”, zegt Van Dungen. ,,Nu is het museum dicht. Maar straks, na corona, moeten we toch een doorstart maken.En dat lukt niet - met grote evenementen op de planning in het najaar - met een uitgedund personeelsbestand. ,,We hebben hier 33 mensen op de payroll staan, ongeveer 20 fte’s. Het heeft weinig zin om op personeelskosten te besparen als je straks mensen tekort komt om iets te organiseren.”

Schoolreisseizoen is verloren

Het museum kan aanspraak maken op de zogenoemde NOW-regeling van het Rijk, een tegemoetkoming in de loonkosten, maximaal 85 procent. ,,Maar je moet als museum altijd zelf bijbetalen. We hebben 100 procent omzetverlies.” 

Dat wordt volgens Van den Dungen de komende tijd niet beter. Het schoolreisseizoen, een dankbare inkomstenbron, kan volgens hem als zo goed als verloren worden beschouwd. Scholen boeken nu geen groepsreizen.lees meer op bron:https://www.gelderlander.nl/boxmeer/oorlogsmuseum-overloon-in-nood-afscheid-personeel-dreigt~afeca98f/


«   »