overloon nieuws

Bewoners van het azc ruimen zwerfvuil op in Overloon

Gepubliceerd op 31 januari 2021 om 11:21

vandaag (2 februari) de woordvoerder gesproken over de asielzoekers die zwerf afval aan het op ruimen zijn in Overloon hij kan bevestigen dat de asielzoekers iets terug willen doen aan de inwoners van Overloon  en dat jongeren ook betrokken zijn bij de omgeving.

bewoner van het asielzoekerscentrum (azc). Met zijn prikstok raapt hij een mondkapje op. Samen met  andere bewoners en een begeleider van het azc in Overloon

ruimt hij al een week zwerfafval op in de buurt.

ingezonden brief 

Ik heb een buurtapp gekregen waarbij wij, de buurt, een waarschuwing kregen over azc-er die rond liepen om zwerfafval op te halen. Natuurlijk zijn we dan op de hoede zeker om de reputatie die het azc inmiddels heeft (opgebouwd).

Op de buurtapp is gereageerd en nu blijkt het verhaal inderdaad te kloppen. Zij, azc, zijn met een kleinschalig project begonnen om te laten zien dat er ook goede mensen zijn.

Ik heb foto's van de chat bijgevoegd.

Vandaag kreeg ik, via een andere groep, dezelfde waarschuwing met dezelfde foto's.

Hierop heb ik de eerder gekregen reactie gepost in betreffende groep zodat ook zij weten dat dit met goede bedoelingen is.

 

Ik weet niet of het hele verhaal klopt. Maar als alleen de foto rond gaat met de waarschuwing dat iedereen uit moet kijken en niet het antwoord waarom zij dit doen ben ik bang dat we een soort heksenjacht gaan doen. Wat misschien onterecht zou zijn.

 

 contact azc overloon

Overloon - Stevensbeekseweg


«   »

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.