overloon nieuws

Home » Nieuws » Weekoverzicht

Weekoverzicht

Gepubliceerd op 31 januari 2021 om 13:03

Er gebeurt altijd wel wat in ons dorp overloon of omgeving.hier voor jullie het Weekoverzicht een terugblik op het nieuws van deze week

Basisscholen en kinderdagopvang weer open

31 jan. 2021

Vanaf maandag 8 februari gaan de basisscholen, de kinderdagopvang en het speciaal (basis)onderwijs weer volledig open. Dat heeft het kabinet vandaag besloten.

Lees meer »

 

Venray voorkomt aangekondigde rellen door massale controles

31 jan. 2021

Door grootschalige inzet van politie, Mobiele Eenheid (ME) en andere handhavers zijn de voor zaterdagavond aangekondigde rellen in Venray voorkomen. Er waren mensen uit heel land onderweg naar de Limburgse plaats.

Lees meer »

Bewoners van het azc ruimen zwerfvuil op in Overloon

31 jan. 2021

bewoner van het asielzoekerscentrum (azc). Met zijn prikstok raapt hij een mondkapje op. Samen met  andere bewoners en een begeleider van het azc in Overloon

Lees meer »

 

Prins Carnaval gezocht voor grote online carnavalsshow

31 jan. 2021

Carnaval wordt dit jaar weliswaar niet gevierd zoals normaal, maar een evenementenbureau uit Erp laat het er niet bij zitten: zij organiseren op 14 februari via een online livestream de Grote Carnavalsshow. En dat slaat aan. "De eerste paar honderd kaartjes zijn al verkocht.

Lees meer »

 

Gelukkig Syrisch Gezin In Azc Overloon

30 jan. 2021

Met een Syrische man uit AZC Overloon had ik een fiets gekocht die hij nodig had om dagelijks boodschappen te doen voor zijn gezin met 3 jonge kinderen Als je veel boodschappen achter op de fiets moet meenemen is dat lastig want de plastic tas glijd weg

Lees meer »

 

Familiecarnaval

30 jan. 2021

Op vrijdag 29 januari hebben  de jeugdcarnaval een gezellige online-avond gehad.Het was één groot feest! Bekijk het filmpje onderstaand voor een sfeerimpressie

Lees meer »

 

Waterschap Limburg alert en voorbereid op stijgende Maas

30 jan. 2021

Waterschap Limburg neemt maatregelen conform draaiboek doordat de afvoer van de Maas bij St. Pieter aan het stijgen is boven de 1.250 m3 per seconde. Op dit moment is de verwachting van Rijkswaterstaat dat de afvoer de komende 24 uur blijft stijgen en morgenavond een piek bereikt van ongeveer 1600 m3 per seconde.  Hierna zal de afvoer naar verwachting langzaamaan dalen.

Lees meer »

 

Houtskool maken om te tekenen

29 jan. 2021

Lang geleden waren er geen potloden en pennen, maar veren en houtskool om te schrijven of tekenen Vlak bij Maastricht zijn in de grotten prachtige muurtekeningen gevonden 

Lees meer »

 

Oorlogsmuseum in nood afscheid personeel dreigt

28 jan. 2021

OVERLOON - ,,Ik heb zojuist van een van onze mensen het contract opgezegd. Dát is wat er gebeurt in museumland”, zegt Erik van den Dungen. De directeur van Oorlogsmuseum Overloon doet nu een beroep op de gemeente Boxmeer om het museum met geld te steunen. 

Lees meer »

 

Noodverordening van kracht in Venray

28 jan. 2021

De afgelopen dagen roepen onbekenden op om zaterdag 30 januari in Venray te komen relschoppen. Politie Venray-Gennep, gemeente en hulpdiensten hebben niet stilgezeten en voorzorgsmaatregelen getroffen. Burgemeester Luc Winants heeft een noodverordening uitgevaardigd

Lees meer »

 

Deel informatie over geweldplegers en verstoring openbare orde

27 jan. 2021

Meld Misdaad Anoniem (M.) roept op om onderbouwde informatie te delen over mensen die geweld gebruiken, plunderen en vernielen.

Lees meer »

 

Wijziging plan Weijerpark

26 jan. 2021

Het college bedankt alle betrokken inwoners die meegedacht hebben over de plannen voor het Weijerpark. Op dinsdag 26 januari is het plan gewijzigd vastgesteld, waarbij rekening is gehouden met zowel de inbreng van inwoners als de wateropgave die opgelost moet worden.

Lees meer »

 

Jeugdprinsenpaar digitaal onthult in de Huibuukebubbel

25 jan. 2021

Overloon-Door Corona is alles anders. Daarom helaas geen bomvolle cultuurbunker bij de onthulling van het jeugdprinsenpaar in het Huibuukeland. Het veroorzaakte wel een lange file op de digitale snelweg waardoor de onthulling een half uur later opgestart kon worden. Ruim 500 mensen waren getuige van de digitale onthulling.

Lees meer »

 

Land van Cuijk-raad besluit over gemeentehuis in Boxmeer voor gemeente Land van Cuijk

25 jan. 2021

BOXMEER - Ruim 12 miljoen euro. Dat bedrag is nodig om het gemeentehuis in Boxmeer geschikt te maken als gemeentehuis voor de fusiegemeente Land van Cuijk.

Lees meer »


«   »