overloon nieuws

Home » Nieuws » Politie zet foto fietsendief online

Politie zet foto fietsendief online

Gepubliceerd op 17 februari 2021 om 18:43

Op woensdag 11 december 2020 werd er op het 14 Oktoberplein een elektrische fiets weggenomen. De verdachte staat op camerabeeld. Wij zijn op zoek naar de identiteit van deze fietsendief!

Heeft u een tip over deze zaak?

Laat het ons weten via het tipformulier.

Omschrijving

Vragen

Wie herkent deze verdachte? 

Overloon - Op 11 december 2020 werd er een elektrische fiets weggenomen vanaf het 14-Oktoberplein.De verdachte staat op camerabeeld. Op bevel van de officier van justitie tonen wij eerst deze (onherkenbare) foto van de verdachte. Wij geven hem een week de tijd om zich bij ons te melden. Wanneer hij zich niet meldt, publiceren wij over een week een herkenbare foto.Neem dan telefonisch contact met ons op via 0900-8844 Blijf je liever anoniem, bel dan met 0800-7000 (Meld Misdaad Anoniem).

registratienummer: PL2100-2020281970

bron: www.politie.nl/gezocht-en-vermist/gezochte-personen

 

Meld verdacht gedrag via 112

Wist u overigens dat 80 procent wordt opgelost door de oplettendheid van omwonenden? Bewoners weten zelf het beste als er iets niet pluis is in hun buurt. Een vreemd figuur die bij huizen naar binnen loert bijvoorbeeld. Of activiteiten bij een huis waarvan u weet dat de bewoners op vakantie zijn. Wanneer u dan 112 belt, kan de politie wellicht heel snel een inbraak voorkomen of een inbreker op heterdaad aanhouden! Het bellen van 112 is bedoeld voor spoed. Dus niet alleen voor levensbedreigende situaties, maar zeker ook wanneer u getuige bent van een misdrijf of het voorbereiden van een inbraak of diefstal. Dus ook wanneer u een verdachte situatie signaleert waarbij de politie een misdrijf kan voorkómen. Iemand is niet alleen strafbaar als hij een woninginbraak pleegt. Ook de voorbereidende handelingen kunnen onder bepaalde voorwaarden al strafbaar zijn. Het Openbaar Ministerie heeft al meerdere personen voor de rechter gebracht omdat zij voorbereidende handelingen voor inbraak pleegden. Zij kunnen gevangenisstraffen en hoge boetes krijgen.bron:politie.nl 

 


«   »