overloon nieuws

Home » Nieuws » D66-lijsttrekker Sigrid Kaag in gesprek met groep 7-8 van de Josefschool

D66-lijsttrekker Sigrid Kaag in gesprek met groep 7-8 van de Josefschool

Gepubliceerd op 20 februari 2021 om 17:22

D66-lijsttrekker Sigrid Kaag wordt aanstaande dinsdag het hemd van het lijf gevraagd door groep 7-8 van de josefschool in Overloon De leerlingen leggen de lijsttrekker via Zoom het vuur aan de schenen.Van persoonlijke tot politieke vragen, alles komt aan bod. De sessie wordt live uitgezonden via YouTube.

Kaag vindt het belangrijk om met kinderen in gesprek te gaan: "Kinderen mogen nog niet stemmen, maar verkiezingen gaan in directe zin over hun toekomst. Wat doen we met het klimaat? Gaat er meer geld naar het onderwijs? Dat zijn vragen die we niet alleen aan ouders en volwassenen over kunnen laten. Kinderen verdienen het om gehoord te worden."

 

D66 organiseert wekelijks een online 'Vraag het Kaag' sessie, waarin de lijsttrekker vragen beantwoordt. Kaag wordt bijgestaan door actrice en schrijfster Elle van Rijn. "Deze generatie kinderen is veel meer maatschappelijk betrokken en is veel mondiger. Dat is heel goed, want politiek raakt iedereen," aldus Kaag.

 

Het gesprek tussen Sigrid Kaag en leerlingen van de Josefschool is live te volgen op het YouTube-kanaal van D66, tussen 9.30 en 10.30 op dinsdag 23 februari. https://www.youtube.com/user/Democraten66/videos 


«   »