overloon nieuws

Home » Nieuws » Weekoverzicht

Weekoverzicht

Gepubliceerd op 21 februari 2021 om 11:37

Er gebeurt altijd wel wat in ons dorp overloon of omgeving.hier voor jullie het Weekoverzicht een terugblik op het nieuws van deze week

Warmterecord voor 21 februari gebroken en de warmste plek ligt in Brabant

21 feb. 2021

Nog nooit was het in Brabant zo warm op 21 februari. In Eindhoven was de maximumtemperatuur 18,5 graden in Eindhoven. Dat werd daarmee de warmste plek in Nederland. De andere meetstations gaven 18,4 graden (Woensdrecht), 18,1 graden (Gilze-Rijen) en 17,5 graden (Volkel) 17 graden (Overloon ) aan

Lees meer »

 

Gewapende burgerwacht in Overloon, een goed plan?

21 feb. 2021

OVERLOON - Een burgerwacht – al dan niet bewapend – als oplossing voor de overlast door minderjarige vluchtelingen uit het asielzoekerscentrum? Die suggestie deed Ton Keizers op Facebook. De inwoner van Overloon is de overlast van het nabijgelegen azc zat.

Lees meer »

 

D66-lijsttrekker Sigrid Kaag in gesprek met groep 7-8 van de Josefschool

20 feb. 2021

D66-lijsttrekker Sigrid Kaag wordt aanstaande dinsdag het hemd van het lijf gevraagd door groep 7-8 van de josefschool in Overloon De leerlingen leggen de lijsttrekker via Zoom het vuur aan de schenen.Van persoonlijke tot politieke vragen, alles komt aan bod. De sessie wordt live uitgezonden via YouTube.

Lees meer »

 

Mooi weer lokt Mensen naar buiten

20 feb. 2021

Nu de temperaturen vandaag naar lenteachtige waarden oplopen, trekt Nederland massaal naar buiten.

Lees meer »

 

Huibuuke bord ontvreemd

20 feb. 2021

Overloon-Vanmorgen bij het opruimen van de Huibuuke bord bij de komborden in Loën, kwamen zij tot de ontdekking dat ze op de Vierlingsbeekseweg al voor zijn geweest. Vorig jaar is ook al zo’n bord ontvreemd op de Venraijseweg. 

Lees meer »

 

Huisje bouwen

20 feb. 2021

7500 Jaar geleden bouwden de mensen hun huizen op een veel andere manier dan tegenwoordig.Er waren geen stenen, geen cement, geen machines, geen winkels dus haalden zij de bouwmaterialen uit de natuur. 

Lees meer »

 

Ziggo zet analoge tv uit

19 feb. 2021

In de afgelopen 60 jaar is tv-kijken enorm veranderd. Wij zijn van zwart-wit naar kleur gegaan en van antenne naar kabel. Inmiddels kijkt bijna 90% van de Nederlanders al digitaal televisie en kijken wij tv waar en wanneer we willen.

Lees meer »

 

Celstraffen geëist tegen rondtrekkende inbrekers: "Ze gingen door roeien en ruiten"

19 feb. 2021

Medio vorig jaar kwam er in Valkenswaard een einde aan een lange strooptocht door twee Roemenen, die met maar één doel naar ons land kwamen: stelen.

Lees meer »

 

Politie zoekt eigenaar Shetlandpony

19 feb. 2021

[UPDATE] Politie heeft eigenaar loslopende shetlandpony gevonden

Lees meer »

 

Vanaf vrijdag 19 februari halen we weer afvalzakken en gft-containers op

18 feb. 2021

Vanaf vrijdag 19 februari halen we weer afvalzakken en gft-containers huis-aan-huis op volgens de afvalkalender. Dit geldt dus voor de plastic zakken, de blauwe tariefzakken en de gft-container.

Lees meer »

Win tot €5.000,- voor jou en je favoriete sportvereniging!

17 feb. 2021

Van 22 februari t/m 28 februari kun je kans maken om een mooi geldbedrag voor jezelf en je favoriete sportvereniging te winnen bij het Online Pokertoernooi voor de Sport. Deelname is 18+ en iedereen mag meedoen, ook mensen zonder poker ervaring.

Lees meer »

 

gieren van GaiaZoo in Kerkrade verhuizen tijdelijk naar ZooParc

17 feb. 2021

De gieren van GaiaZoo in Kerkrade verhuizen tijdelijk naar ZooParc Overloon. De dieren blijven in Brabant totdat de volières in de Kerkrade zijn gerenoveerd. Ze waren bezweken onder zware sneeuwval.

Lees meer »

 

Kabinet komt noodlijdende dierentuinen tegemoet

17 feb. 2021

Minister Schouten heeft 39 miljoen beschikbaar gesteld voor dierentuinen die in financiële problemen zijn gekomen door de coronapandemie. Dierentuinen kunnen zich vanaf 22 februari 2021 aanmelden voor de subsidieregeling dierentuinen COVID-19, waarmee zij op korte termijn een subsidiebedrag kunnen ontvangen. 

Lees meer »

 

Vraagtekens bij ‘rampzalige enquête’ over asielzoekerscentrum

17 feb. 2021

OVERLOON - In Overloon worden grote vraagtekens geplaatst bij de enquête naar de ervaringen met zes jaar opvang van asielzoekers die onlangs is gestart.

Lees meer »

 

Politie zet foto fietsendief online

17 feb. 2021

Op woensdag 11 december 2020 werd er op het 14 Oktoberplein een elektrische fiets weggenomen. De verdachte staat op camerabeeld. Wij zijn op zoek naar de identiteit van deze fietsendief!

Lees meer »

 

Avondklok blijft alsnog van kracht

16 feb. 2021

Op deze pagina houden we u op de hoogte over de ontwikkelingen rondom de avondklok.In afwachting van de uitspraak van de rechter in het hoger beroep blijft de avondklok gelden.

Lees meer »

 

spaarcampagne PLUS Verbeeten voor de Voedselbank levert 3600 euro op

16 feb. 2021

Onlangs eindigde de spaarcampagne voor een gratis boodschappenpakket.De afgelopen maanden konden jullie sparen voor een pakket met een winkelwaarde van maar liefst 50 euro. Bij PLUS Verbeeten staat maatschappelijk verantwoord ondernemen hoog in het vaandel. 

Lees meer »

 

Trainer Frank Brands maakt bij Belgische topclub rentree in het zaalvoetbal

15 feb. 2021

OVERLOON - Frank Brands keert terug in het zaalvoetbal. De 39-jarige trainer uit Overloon gaat aan de slag bij FP Halle-Gooik. Bij de Belgische club, veelvoudig landskampioen en Champions League-deelnemer, krijgt hij de Onder 21 onder zich.

Lees meer »

 

Een periode met twee gezichten voor turner Bram Verhofstad

15 feb. 2021

Voor topturner Bram Verhofstad uit ’s-Hertogenbosch heeft de corona periode twee gezichten. Nadat de heren turners zich in 2019 niet wiste te kwalificeren voor de Olympische Spelen van dit jaar was dit een enorme mentale klap voor Bram Verhofstad. 

Lees meer »

 

Brand in afvalcontainer op vakantiepark De Vers

14 feb. 2021

De brandweer van Vierlingsbeek is op zondagmiddag uitgerukt naar vakantiepark Landal De Vers in Overloon omdat daar een afvalcontainer in brand stond. De brandweer kreeg de melding rond 16.24 uur binnen.en was snel ter plaatse.

Lees meer »


«   »