overloon nieuws

Home » Nieuws » Gewapende burgerwacht in Overloon, een goed plan?

Gewapende burgerwacht in Overloon, een goed plan?

Gepubliceerd op 21 februari 2021 om 16:24

OVERLOON - Een burgerwacht – al dan niet bewapend – als oplossing voor de overlast door minderjarige vluchtelingen uit het asielzoekerscentrum? Die suggestie deed Ton Keizers op Facebook. De inwoner van Overloon is de overlast van het nabijgelegen azc zat.

Joost Ariaans 21-02-21,Toegegeven, dat ‘bewapende’ had Keizers misschien in een opwelling op zijn Facebookpagina gezet. Maar die burgerwacht, waarom niet? ,,Ik heb al een paar aanmeldingen binnen. Je moet hoog inzetten, anders gebeurt er niets. Zelfs de burgemeester heeft contact met me opgenomen.’’ Die ziet overigens helemaal niets in het plan om inwoners zelf de straat op te sturen om de orde te handhaven.

Intimidatie, niet voor de eerste keer

Een recent incident, waar Keizers niet verder over wil uitweiden, was voor hem de druppel. Een gevalletje intimidatie, lastiggevallen worden in je eigen dorp. Dat was het. En niet voor de eerste keer. Hij meldde zich bij het asielzoekerscentrum. Daar schoot hij in zijn ogen aanvankelijk niets mee op. ,,Die jongens die er wonen, voelen zich onaantastbaar.

 

Probleem is, zegt Keizers, dat het geval niet op zichzelf staat. Er zijn veel incidenten. De plaatselijke dorpsraad, die zich distantieert van een burgerwacht, onderschrijft dat. ,,Mensen voelen zich hier niet meer veilig”, zegt Keizers. ,,Dat kan toch niet. In het gesprek met burgemeester Van Soest zei hij tegen mij dat hij zijn best zou doen die jeugdige delinquenten hier weg te krijgen. Het zijn kansloze minderjarige asielzoekers die geen recht hebben op asiel. Een hele groep jongeren waar ze geen raad mee weten. Van de week was er weer een geweldsincident bij de supermarkt. Wat mij betreft is de maat vol.”

Winkeldiefstallen, agressie tegenover personeel

Volgens Jan Verbeeten van de PLUS supermarkt in Overloon is het een terugkerend probleem. ,,Winkeldiefstallen, agressie tegenover het personeel als ze betrapt worden of als ze in de gaten worden gehouden. Meerdere incidenten per week, gemiddeld genomen. Soms is het een weekje rustig. We geven onze mensen zo veel mogelijk training in hoe om te gaan met dat agressieve gedrag. We staan in nauw contact met de politie en met de ketenmarinier die is aangesteld om het probleem van overlastgevende asielzoekers op te lossen.Aangifte doen bij de politie dan? ,,Daar zeiden ze dat intimidatie niet ernstig genoeg was voor een aangifte. Er moet dus daadwerkelijk wat gebeuren. Ik kon wel een melding doen. Maar ja, je schiet er weinig mee op. Ik heb al eens eerder aangifte gedaan. Dan krijg je geen terugkoppeling. Alleen de vraag of je slachtofferhulp nodig hebt.lees meer op bron:https://www.gelderlander.nl/boxmeer/gewapende-burgerwacht-in-overloon-een-goed-plan~aaacfee4/

 

lees ook Twee minderjarige aangehouden voor winkeldiefstal

Op zondagavond 17 januari rond de klok van 18:30 uur heeft er bij De PLUS supermarkt aan het 14 Oktoberplein in Overloon een winkeldiefstal plaatsgevondenwaarbij twee minderjarige jongens zijn aangehouden.Een jongen van 16 en eentje van 17 jaar oud.dit heef de Woordvoerder van politie tegen over mijn verklaart.lees verder op https://www.overloonnieuws.nl/nieuws/585152_twee-minderjarige-aangehouden-voor-winkeldiefstal


«   »