overloon nieuws

Staatssecretaris noemt overlast AZC Overloon ‘compleet onacceptabel’

Gepubliceerd op 3 maart 2021 om 20:10

DEN HAAG / OVERLOON | Ankie Broekers – Knol, staatssecretaris van Justitie en Veiligheid heeft gereageerd op de brandbrief die burgemeester Karel van Soest verstuurde naar aanleiding van de aanhoudende overlast veroorzaakt door inwoners van het AZC in Overloon. 

In haar beantwoordende brief geeft Broekers – Knol aan het te betreuren dat een kleine groep asielzoekers disproportioneel veel overlast veroorzaakt. De staatsecretaris geeft aan dat deze overlast onacceptabel is, maar helaas moeilijk om volledig te voorkomen. 

“Overlast kan helaas nooit geheel worden voorkomen, omdat het zich ook kan voordoen wanneer er in het dossier van de betrokken bewoner geen incidenten bekend zijn en toekomstige incidenten dus lastig te voorspellen zijn” leeft het in de brief van de staatssecretaris. Hiermee reageert ze op de behoefte van burgemeester Van Soest om van meer repressieve maatregelen omtrent de overlast naar preventieve te gaan. Een voorbeeld dat de burgemeester hierbij gaf was het niet langer onderbrengen van raddraaiers in de reguliere AZC’s. In de brief is te lezen dat overlastgevers na een incident met grote impact overgeplaatst kunnen worden naar een speciale handhaving- en toezichtlocatie in Hoogeveen.lees meer op bron:https://www.kliknieuws.nl/regio/maasdriehoek/175559/staatssecretaris-noemt-overlast-azc-overloon-compleet-onaccepta


«   »