overloon nieuws

Home » Nieuws » Coronateststraten in de regio overspoeld met kinderen

Coronateststraten in de regio overspoeld met kinderen

Gepubliceerd op 11 maart 2021 om 19:17

Overloon-Steeds meer kinderen laten zich testen op het coronavirus. Ook GGD Hart voor Brabant ziet een forse stijging in de afgelopen vier weken.

door Irma van Teunenbroek 11-03-21,Het aantal kinderen dat zich op de testlocaties in Cuijk en Uden meldde, vertienvoudigde. Hier en daar moesten groepen basisschoolleerlingen wegens besmettingen thuis blijven.

In de week van 8 februari, de eerste week dat de basisscholen weer opengingen, werden er op de beide Brabantse locaties van de GGD in totaal 228 kinderen tussen de 0 en 12 jaar getest. Vorige week waren dat er 1922, bijna tien keer zo veel. Een kleine 10 procent bleek het coronavirus te hebben.

,,Dat percentage ligt lager dan bij volwassenen”, laat een woordvoerder van GGD Hart voor Brabant weten. Ook meldt zij dat vóór 8 februari 4 procent van het totaal aantal testen, kinderen betrof. ,,Nu zitten we op een weekgemiddelde van 23 procent.

Basisscholen

Een aantal groepen van basisscholen in het Land van Cuijk en Gennep moest als gevolg van besmettingen in quarantaine. Michiel Leijser van scholenkoepel Lijn83 vindt het nog te overzien.Twee groepen van basisschool De Vonder in Ven-Zelderheide. En van De Ratel in Gennep moest groep 4 in quarantaine. Als het dit is en blijft, dan is het te doen.” De koepel telt vijftien locaties. ,,De meeste kinderen gaan gewoon naar school.Ook voor de scholen van SKOV blijft ‘de schade’ beperkt. Henny Cremers van de koepel heeft vanaf 8 februari melding gekregen van drie basisschoolgroepen die thuis moesten blijven. Van de in totaal 35 groepen die we hebben. In alle drie de gevallen ging het om kinderen die positief waren getest.Het betrof de Josefschool in Overloon en het Laurentiushof in Vierlingsbeek.Cremers merkt dat veel ouders hun kinderen laten testen.lees meer op bron:https://www.gelderlander.nl/cuijk/coronateststraten-in-de-regio-overspoeld-met-kinderen~abd52787/


«   »