overloon nieuws

Home » Nieuws » Leraar Frank sleutelt nadat het noodlot hem trof aan een Willys Jeep

Leraar Frank sleutelt nadat het noodlot hem trof aan een Willys Jeep

Gepubliceerd op 24 april 2021 om 15:41

SERIE Als 14 juni 2016 niet in de agenda had gestaan, had Frank Stoffer (38) uit Grave waarschijnlijk nooit in Oorlogsmuseum Overloon die Willys Jeep opgeknapt. Maar kijk maar na, die rampdag bestaat.  

Door Joost Ariaans 24-04-21,Het is op een gewone dinsdag dat Stoffer besluit een kort rondje - ‘toch nog zo’n 13 kilometer’ - te gaan hardlopen. ,,Ik hield van sporten. Hardlopen, krachttraining, fietsen.” Tussen Escharen en Langenboom rent hij een natuurgebied in.  Daar gaat het gruwelijk mis. Hij wordt er aangevallen door een in het wild lopende koe. ,,Een Italiaanse variant op een Schotse Hooglander.”

Ternauwernood overleefd
Het is niet zo maar een aanval. ,,Ik heb het ternauwernood overleefd. Mijn been lag open, mijn hoofd, mijn nek. Ik ben lichamelijk kapot gemaakt door dat dier. Het was een frontale aanval door een beest van 700 kilo. Ik had niets in te brengen. Ze bleef doorgaan. Het leek wel uren te duren, in werkelijkheid waren het minuten.” 

Stoffer weet te vluchten, het wildrooster over. Waar hij in elkaar zakt.

De ambulance is er snel, gewaarschuwd door een fietsster. ,,Ik ben fysiek kapotgemaakt maar ook mentaal.” Bijna vijf jaar later is hij ‘op veel vlakken uitbehandeld’. ,,Maar ik ben verre van klachtenvrij.” Hij kampt met een posttraumatische stressstoornis. ,,Ik krijg herbelevingen. Nachtmerries. Heb een kort lontje en kan prikkelbaar zijn.”

Stoffer was leerkracht op een basisschool in Langenboom. ,,Ik had het mooiste werk van de wereld.” Dat kan hij niet meer doen. ,,Dat is frustrerend. Daar heb ik het nog moeilijk mee. Al heb ik nu het mooiste vrijwilligerswerk van de wereld.

Doen wat je leuk vindt
Hij houdt van geschiedenis, zegt hij. En van techniek. Hij sleutelt thuis aan oude motoren.  ,,Maar je bent wel altijd alleen. Alleen in de garage. Altijd thuis. Het is ook wel eens fijn om van huis weg te zijn.” In Oorlogsmuseum Overloon komt voor hem alles samen.

Kijk de foto's en lees het hele verhaal op bron: https://www.gelderlander.nl/grave/leraar-frank-sleutelt-nadat-het-noodlot-hem-trof-aan-een-willys-jeep~a166aaf8/


«   »