overloon nieuws

Home » Nieuws » Even geen jubileumfeest voor Oorlogsmuseum Overloon, maar werken aan de toekomst

Even geen jubileumfeest voor Oorlogsmuseum Overloon, maar werken aan de toekomst

Gepubliceerd op 24 april 2021 om 08:29

Door Joost Ariaans 24-04-21, OVERLOON - Oorlogsmuseum Overloon heeft de viering van het 75-jarig bestaan verschoven naar het najaar, maar bouwt in de tussentijd - nu de deuren door corona toch dicht zijn voor publiek - wel aan de toekomst.

De inrichting van een nieuwe ruimte voor tijdelijke exposities en de bouw van een paviljoen waar de luchtoorlog alle aandacht krijgt, zijn in volle gang.

We hebben geen inkomsten, maar zijn toch bezig met twee bouwprojecten, zegt medewerker Janneke Kennis van het museum. Je kunt, maar beter van de nood een deugd maken. Al is het natuurlijk eeuwig zonde dat net in de periode dat het museum 75 jaar bestaat, publiek niet naar binnen kan. Zoals ook vorig jaar bij de herdenking van de bevrijding 75 jaar geleden de deuren dichtbleven. Twee topjaren hadden het moeten worden qua bezoekersaantallen, door het coronavirus werden het twee topjaren.  25 mei is de datum waarop het jubileumfeest van het ‘oudste museum over de Tweede Wereldoorlog in West-Europa’ gevierd had moeten worden. We hebben besloten het te verplaatsen naar 14 oktober, de dag dat Overloon in 1944 werd bevrijd na bijna drie weken strijd. En we hopen dat we het dan niet alleen met een kleine club kunnen vieren.

Later dit jaar wordt het nieuwe paviljoen in de grote hal ingericht. Met op het dak de resten van een Lancaster bommenwer­per lees meer op bron:https://www.gelderlander.nl/boxmeer/even-geen-jubileumfeest-voor-oorlogsmuseum-overloon-maar-werken-aan-de-toekomst~aeb5a370/

Lees ook Oorlogsmuseum worstelt en komt boven

De deuren van Oorlogsmuseum Overloon zijn al maanden gesloten. Dit betekent geen bezoekersinkomsten voor het bijna niet gesubsidieerde museum. Toch wordt er niet stilgezeten. Dit jaar bestaat het museum 75 jaar. Renovatiesubsidies vanuit de provincie Noord-Brabant en het vfonds maken het mogelijk dat het museum twee bijzondere bouwprojecten kan uitvoeren.

In de voormalige Overloon hal is een nieuwe multimediale ruimte voor tijdelijke tentoonstellingen gerealiseerd. Met deze zaal, het DigiLab, kan het museum ook aan zijn vaste bezoekers steeds een nieuw aanbod presenteren. De opening van deze ruimte, compleet met een splinternieuwe Jeep-expositie, wordt in de week van 25 mei voorzien. Op deze datum bestaat het museum officieel 75 jaar. Lees verder op https://www.overloonnieuws.nl/nieuws/635899_oorlogsmuseum-worstelt-en-komt-boven


«   »