Joris Gerritsen (44) nieuwe hoofdredacteur De Gelderlander: ‘Wij moeten het toonaangevende medium buiten de Randstad zijn’

Gepubliceerd op 9 mei 2021 om 16:53

Joris Gerritsen volgt Peter Jansen op als hoofdredacteur van de Gelderlander.

Hij vindt dat de krant en site moeten doorgaan met het maken van eigen nieuws en het onthullen van misstanden, maar wil dat ze tegelijkertijd oog hebben voor het kleine nieuws. ,,Want in de dorpen wonen heel veel abonnees.

Door Rob Berends 03-05-21,

Wat ging er door je heen toen je hoorde dat je hoofdredacteur werd? 
,,Ik was heel erg blij, heel erg trots. En ook overdonderd. Het is een grote eer  de hoofdredacteur te zijn van de grootste regionale krant van Nederland. Een prachtig mooie titel. Ik wil dat wij het toonaangevende medium buiten de Randstad zijn. Deze baan is ook een grote verantwoordelijkheid. Ik voel me nu verantwoordelijk voor 100 journalisten, dat was nog wel even slikken toen ik dat tot me door liet dringen.

In je toespraak tot de redactie zei je dat de Gelderlander meer moet schrijven over de kleine dorpen. Waarom juist daarover?
,,Wij hebben een agenda waarin we focussen op eigen nieuws, op grote onderwerpen. En dat is superbelangrijk, maar dat grote nieuws komt vaak uit de grote plaatsen, uit Arnhem, uit Nijmegen, uit Tiel. Het risico is dat de kleinere plaatsen ondergesneeuwd raken. Terwijl daar veel abonnees wonen. En die mensen willen ook weten wat er in hun eigen dorp gebeurt. Ik woon zelf in zo'n dorp, in Overloon, en ik scan elke ochtend eerst de krant op berichten over mijn dorp. Lees meer op bron:https://www.gelderlander.nl/home/joris-gerritsen-44-nieuwe-hoofdredacteur-de-gelderlander-wij-moeten-het-toonaangevende-medium-buiten-de-randstad-zijn~a6205fbf/