overloon nieuws

Home » Nieuws »   Weekoverzicht

  Weekoverzicht

Gepubliceerd op 9 mei 2021 om 17:07

Er gebeurt altijd wel wat in ons dorp overloon of omgeving. Hier voor jullie het Weekoverzicht een terugblik op het nieuws van deze week

Joris Gerritsen (44) nieuwe hoofdredacteur De Gelderlander: ‘Wij moeten het toonaangevende medium buiten de Randstad zijn’

9 mei 2021

Joris Gerritsen volgt Peter Jansen op als hoofdredacteur van de Gelderlander.

Lees meer »

 

Andreas Smulders is een onmisbare stille kracht

9 mei 2021

OORLOGSMUSEUM OVERLOONDit is deel 3 in een serie over Oorlogsmuseum Overloon waarin mensen aan het woord komen die zich ervoor inzetten. Vandaag Andreas Smulders.

Lees meer »

 

Beachpark

8 mei 2021

Het is al heel lang rustig op sportief gebied rondom sporthal de Raaijhal in Overloon. Door de corona-maatregelen ligt alles stil, de Raaijhal is verlaten. Zelfs het Jaarlijkse Hemelvaart Volleybal-toernooi van Sportivo, waar door liefhebbers het hele jaar naar uitgekeken wordt, kan dit jaar helaas weer niet doorgaan. 

Lees meer »

 

Sneeuwuilje maken

8 mei 2021

Een sneeuwuil is een grote sterke uil en is net zo wit als sneeuw. De lichaamslengte van de sneeuwuil bedraagt 55 tot 70 cm en het gewicht 1 tot 2,5 kg. Ze kunnen gemiddeld 20 jaar oud worden. 

Lees meer »

 

Verdachte aangehouden wegens bedreigende situatie in AZC

7 mei 2021

OVERLOON | De politie is vrijdagavond in actie gekomen voor een incident in het AZC te Overloon.

Lees meer »

 

Vrijheidsroute

7 mei 2021

In samenwerking met de heemkundeverenigingen van Oploo, Sint Anthonis, Stevensbeek en Westerbeek heeft de DorpsRaad van Stevenbeek een fietsroute van 32 km uitgezet.

Lees meer »

 

Inbreker mishandelt 77-jarige bewoner, twee jaar cel

7 mei 2021

Een 19-jarige man die vorig jaar oktober een 77-jarige zwaar mishandelde bij een inbraak in Overloon, moet twee jaar de cel in. De inbreker sloeg de man op zijn gezicht en hoofd toen die hem betrapte. 

Lees meer »

 

Eigenaar ZooParc Overloon pleit voor heropening zonder test

7 mei 2021

Libéma, eigenaar van onder meer ZooParc Overloon en Dierenrijk, wil dat de dierentuinen worden geopend zodat het minder druk wordt in parken en steden.

Lees meer »

 

Presentatie uniek boek ‘75 jaar vrijheid’

7 mei 2021

In Boxmeer is afgelopen woensdag de viering van ’75 jaar leven in vrijheid’ afgesloten met de presentatie van een boek, met daarin verhalen met het thema ‘vrijheid’ uit alle dorpen van de gemeente Boxmeer. Elk van de elf dorpen geeft in dit boek een heel persoonlijk en lokaal beeld, zowel qua historie als actualiteit.

Lees meer »

 

Hendrix Genetics wint Wimke de Körver Erepenning

6 mei 2021

Hendrix Genetics ontving op 5 mei de Wimke de Körver Erepenning. Burgemeester Van Soest overhandigde deze aan Thijs Hendrix en Antoon van den Berg in de raadzaal van het gemeentehuis.

Lees meer »

 

Kogelinslagen in vooroorlogs huis

5 mei 2021

Pauline en Peter besluiten het roer helemaal om te gooien en verruilen vier jaar geleden hun Gooise woning voor een huis dat pal naast het oorlogsmuseum in Overloon ligt.

Lees meer »

 

Rugbyclub Black Bulls herdenken Black Bulls

5 mei 2021

Gisteravond op 4 mei heeft de club het graf geadopteerd van Black Bull-Korporaal Charles Hannam. 

Lees meer »

 

Hulp van vluchtelingen in tuin

5 mei 2021

Een grote tuin met groenten, bloemen etc. is heel leuk en fijn, het geeft je veel voldoening Maar als je beiden in de ziektewet komt en je weinig meer kunt doen dan is dat heel vervelend

Lees meer »

 

dodenherdenking

4 mei 2021

Vandaag herdenken we de vele slachtoffers van de Tweede Wereldoorlog. Maar we staan ook stil bij slachtoffers van oorlogen, gewapende conflicten en vredesacties in deze tijd, waar ons land bij betrokken was of is. Naast deze landgenoten willen wij in het bijzonder ook de burgers uit andere landen herdenken, die hún leven gaven voor ónze vrijheid

Lees meer »

 

Toespraak Dodenherdenking burgemeester Van Soest

4 mei 2021

Vandaag herdenken we de vele slachtoffers van de Tweede Wereldoorlog. Maar we staan ook stil bij slachtoffers van oorlogen, gewapende conflicten en vredesacties in deze tijd, waar ons land bij betrokken was of is. Naast deze landgenoten willen wij in het bijzonder ook de burgers uit andere landen herdenken, die hún leven gaven voor ónze vrijheid.

Lees meer »

 

vrienden en vriendinnendag

3 mei 2021

SSS'18 - VV Holthees Smakt organiseert op de trainingsavonden maandag 17 mei en woensdag 26 mei een vrienden en vriendinnendag. Iedereen mag die avonden een vriendje of vriendinnetje meenemen om samen voetbalplezier te beleven. Vooraf aanmelden is niet nodig.

Lees meer »

 

Lancaster bommenwerper komt aan in Overloon

3 mei 2021

Afgelopen vrijdagmiddag kwam een bijzonder transport aan bij Oorlogsmuseum Overloon. Op twee grote aanhangers en in 30 kisten werd een Britse Lancaster bommenwerper binnengebracht. Vanuit het Belgische Glabbeek ging het gecrashte toestel op transport. De resten van de Lancaster NN775 zullen permanent tentoongesteld worden in de militaire hal van het museum.

Lees meer »

 


«   »