overloon nieuws

Home » Nieuws » Beachpark Overloon pas open als terras bij sporthal open mag: ‘Dit is bureaucratie ten top’

Beachpark Overloon pas open als terras bij sporthal open mag: ‘Dit is bureaucratie ten top’

Gepubliceerd op 11 mei 2021 om 20:24

OVERLOON - De opening van een beachpark bij sporthal de Raaijhal in Overloon laat op zich wachten, omdat het terras erbij nog niet open mag. Exploitant Harold Goemans vindt dat laatste onbegrijpelijk.

Door Joost Ariaans 11-05-21

Het plan lag vorig jaar al klaar bij de Raaijhal in Overloon: een beachpark waar je kunt voet- en volleyballen in het zand. Waar je kunt hand- en korfballen, badmintonnen en nog meer. Waar je ook nog cocktailtjes kon drinken en kon barbecueën.
Dat ging niet door. 

Copacabana van Overloon

Het duurde te lang voordat initiatiefnemers volleybalvereniging Sportivo en exploitant van de hal, Harold Goemansm van de gemeente toestemming kregen. Wat doe je dan als ondernemer? Je stoft de plannen af, verbetert ze en probeert het dit jaar weer. Maar weer stuit hij op een probleem. Hij mag zijn terras niet opengooien, waarvan hij de inkomsten toch echt nodig heeft om het beachpark om te toveren in het Copacabana van Overloon.

Ik heb een terrasver­gun­ning, de horecaver­gun­ning is aangepast maar ik kan niet beginnen

Harold Goemans, Exploitant Raaijhal

Ik heb een terrasvergunning, de horecavergunning is aangepast maar ik kan niet beginnen”, zegt hij. Het probleem wordt – uiteraard – veroorzaakt door het coronavirus en de coronaregels. Waar ‘normale’ terrassen weer open mogen tussen 12.00 en 18.00 uur, moeten die volgens landelijke regels bij sportaccommodaties gesloten blijven. Lees meer op bron:https://www.gelderlander.nl/boxmeer/beachpark-overloon-pas-open-als-terras-bij-sporthal-open-mag-dit-is-bureaucratie-ten-top~aa1c7708/

 

Beachpark

Hoe gaat het Beachpark eruit zien?

In een grote zandbak worden er twee beachvelden gecreëerd waarop je kunt volleyballen, voetballen, voetvolleyballen, korfballen, handballen en badmintonnen.

Ook komen er enkele gratis sport- en spelattracties voor kinderen, zoals een pingpongtafel en een trampoline.Heb je zin in een partijtje met een paar vrienden, organiseer je dit jaar het familie-uitje, moet je wat coronakilo’s kwijt, of wil je gewoon weer eens lekker in de buitenlucht bewegen, dan ben je van harte welkom! 

Voor meer informatie klik hier


«   »