overloon nieuws

Home » Nieuws » Waarschuwing – oplichters actief!

Waarschuwing – oplichters actief!

Gepubliceerd op 13 mei 2021 om 17:23

Zoals al eerder is, gebeurt in Overloon was er op woensdag 13 mei een oplichter bezig geweest met verkoop van gereedschappen, aggregaten, industriële stofzuigers, etc. 

Het betreft oké apperatuur die schijnbaar voor een prikkie zijn opgekocht en voor veel hogere prijzen met ontzettend geloofwaardige gladde praatjes worden verkocht. Ze spreken je aan als je in de tuin bezig bent of aan het wandelen bent. Een hele bus vol producten die ze snel kwijt moeten en dus voor een gunstige prijs over te nemen zijn. 

Ze doen zich voor als verkopers die een hele week op een beurs hebben gestaan, nu snel terug moeten en de spullen niet mee terug kunnen nemen. Je kunt meteen ter plekke pinnen. 

De apparatuur is deels oke maar er zijn ook artikelen die merknamen hebben die niet eens een eigen website hebben. Er is ook een visitekaartje afgegeven (zie foto). Even adres gecheckt maar dan kom je op diverse dubieuze websites die allemaal zogenaamd handelen in tools en gereedschappen. 

Op één of andere manier krijgen ze het steeds voor elkaar om mensen om te praten en meteen tot aankoop over te gaan. 

Het was deze keer een blauw busje (vrij nieuw) die zogenaamd gehuurd zou zijn. 

Trap er niet in!!! Je bent honderden tot duizenden euro's teveel kwijt voor wat lijkt op een mooie deal. 

Laat iedereen weten niets te kopen zo op straat of op je eigen oprit!!!

Politie kan niets doen omdat je goederen hebt gekregen voor je betaling. Je hebt ook geen aankoopbewijs, bon of garantiebewijs. Dus geen poot om op te staan. Melding doen bij de Politie is wel aan te raden zodat ze op de hoogte zijn. 

Ik weet dat er al meerdere zo zijn opgelicht in Overloon maar dit niet met naam willen melden omdat ze zich schamen. In dit geval meld ik het ook voor iemand anders. Bron:Barry van Opbergen

 

U kunt zich opgelicht voelen terwijl dat voor de wet geen oplichting is. Als u daarover twijfelt, bel dan 0900 - 8844 (belkosten). De politie vertelt u of en hoe u aangifte kunt doen.

Cyril van den Bosch nieuwe wijkagent

De wijkagent is vaak in De Wijk te vinden. Hij is aanspreekbaar voor u als wijkbewoner, want u weet als geen ander wat er speelt en leeft in uw wijk. 

U kunt met structurele problemen en wijkgerelateerde vragen bij hem terecht. Hij voert zijn werkzaamheden uit vanuit het team Cuijk en is te bereiken via het telefoonnummer 0900-8844 en via www.politie.nl (Mijn Buurt). Als de wijkagent niet aanwezig is, kunt u een bericht voor hem achterlaten. Bel voor spoedgevallen met 112. De wijkagent is verantwoordelijk voor de totale politiezorg binnen zijn wijk. Hij of zij richt zich op de aanpak van sociale problemen, maar ook op zaken als overlast, criminaliteit, milieu en verkeer. In samenwerking met collega’s van de surveillancedienst, recherche, milieu en jeugd werkt de wijkagent voortdurend aan het verbeteren en vergroten van de veiligheid in uw wijk of buurt. De wijkagent onderhoudt contact met externe partners, zoals de gemeente en maatschappelijke organisaties. Met deze organisaties worden problemen besproken en wordt overlegd hoe deze adequaat aangepakt kunnen worden, en door wie. Ook dan is informatie uit de buurt van essentieel belang. Heeft u vragen, tips of opmerkingen over de veiligheid in uw buurt of wijk, neem dan gerust contact op met uw wijkagent Groeningen | Vierlingsbeek | Maashees | Holthees | Overloon.bron: www.onseigenerf.nl

 

Cyril van den Bosch

Bereikbaar via:Algemeen nummer 0900 - 8844

 

Werkgebied

Groeningen, Vierlingsbeek, Maashees, Holthees en Overloon

Contactformulier

Via het formulier kunt u contact opnemen met uw wijkagent.klik hier 

Let op: het formulier is uitsluitend bedoeld voor niet spoedeisende hulp. Wilt u direct contact met de politie belt u dan 0900-8844. Bij spoed bel 112.

 


«   »

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.