overloon nieuws

Home » Nieuws » Niet alleen Vrijheidsmuseum Groesbeek snakt naar heropening: Oorlogsmuseum Overloon schrapt banen

Niet alleen Vrijheidsmuseum Groesbeek snakt naar heropening: Oorlogsmuseum Overloon schrapt banen

Gepubliceerd op 28 mei 2021 om 18:43

Het Vrijheidsmuseum in Groesbeek is zeker niet het enige oorlogsmuseum in de regio dat snakt naar de heropening vanaf 5 juni.

Oorlogsmuseum Overloon schrapt zes of zeven banen om het hoofd boven water te houden, zegt directeur Erik van den Dungen.

Door Lars Barendregt 28-05-21

Net als het Airborne Museum in Oosterbeek en het Nationaal Onderduikmuseum in Aalten moet Oorlogsmuseum Overloon de eindjes veelal zonder structurele subsidies aan elkaar knopen. ,,Wij zijn voor 98 procent afhankelijk van bezoekersinkomsten’’, zegt Van den Dungen.

Zijn museum is ‘best goed bedeeld’ met coronasteun van bijvoorbeeld de overheid, maar het probleem is volgens hem dat de financiële hulp niet alle vaste lasten dekt nu de lockdown voor culturele instellingen al maanden duurt.

Het schrappen van zes à zeven banen, goed voor zo’n 20 procent van het totale personeelsbestand, zou daarom nodig zijn. In eerdere maanden werden al enkele tijdelijke contracten niet verlengd. Van den Dungen: ,,Wij hebben er voor gekozen bijtijds de tering naar de nering te zetten om te voorkomen dat je niet meer boven de waterlijn uitkomt en alleen maar verzuipt.

Gesprek met provincie over extra geld

De mensen die de komende tijd via een regeling ‘op een nette manier afvloeien’, zouden op verschillende plekken bij het Oorlogsmuseum Overloon actief zijn geweest; van in de horeca tot op kantoor. Lees meer op bron:https://www.gelderlander.nl/home/niet-alleen-vrijheidsmuseum-groesbeek-snakt-naar-heropening-oorlogsmuseum-overloon-schrapt-banen~a5a76222/


«   »