overloon nieuws

Home » Nieuws » Moederloos vosje gered door dierenambulance

Moederloos vosje gered door dierenambulance

Gepubliceerd op 29 mei 2021 om 20:27

De dierenambulance in Uden werd op 23 mei ingeschakeld om een vosje, dat radeloos door een woonwijk in Overloon liep. Eenmaal ter plaatse bleek dat het om een jonge vos ging, die zijn moeder al een tijdje kwijt was.

Waar de moeder is gebleven is een raadsel, maar gelukkig kon de vos rekenen op de goede zorgen van vrijwilligers van de dierenambulance.

Op 23 mei 2021 schreef de  dierenambulance.Dierenambulance Hokazo uit Uden dit op haar Facebookpagina

Vanmorgen kregen we een melding van een vos die radeloos door een woonwijk in Overloon liep. Bij aankomst bleek het te gaan om een jong welpje dat duidelijk zijn moeder kwijt was. Het beestje was zo uitgeput dat het was gaan slapen in een perkje, midden in bewoond gebied. Het beestje was onderkoeld en heel zwak wat er op duidt dat hij zijn moeder waarschijnlijk al een tijdje kwijt was. We hebben het vosje lekker tegen een warme snugglesafe (soort kruik) gelegd waar het direct in slaap viel. Het welpje is nu ondergebracht bij een gespecialiseerde opvang waar het op krachten kan komen en kan opgroeien tot een sterke vos die zich goed kan redden in de natuur! Bron:https://www.facebook.com/pg/dierenambulancehokazo


«   »