overloon nieuws

Drugslab Overloon had grootste ketel ooit in Brabant

Gepubliceerd op 8 juni 2021 om 20:51

In het drugslab dat maandag in Overloon is ontdekt kon amfetamine worden gemaakt. Binnen stond een enorme kookketel waar 2600 liter drugs in kon. Zo'n formaat ketel is uitzonderlijk en vindt de politie niet vaak. Mogelijk is het zelfs de grootste ketel die ooit in Brabant is gevonden.

Profielfoto van Willem-Jan JoachemsGeschreven door Willem-Jan Joachems

De politie bracht dinsdagmiddag meer details naar buiten over het lab. Dat was tevoorschijn gekomen in de chat-app Anom die door de FBI en de Australische politie was opgezet als lokaas voor criminelen. Tot nu toe konden over de hele wereld al meer dan 800 mensen worden opgepakt.Het lab in Overloon is maandag opgerold. Het lag naast een woning. Twee verdachten zijn opgepakt. De videobeelden die de politie dinsdagochtend naar buiten bracht blijken te zijn gemaakt in het Overloonse lab, bevestigde de politie later op de dag.

 

Chemische stoffen
Op de politievideo zijn buizen, koelers, slangen en grote vaten te zien die het hart vormen van het amfetaminelab of speedlab. Er is ook in de keuken van het pand gefilmd. Op het aanrecht zijn kannetjes met chemische vloeistoffen zichtbaar. Lees meer op bron:https://www.omroepbrabant.nl/nieuws/3401196/drugslab-overloon-had-grootste-ketel-ooit-in-brabant


«   »