overloon nieuws

Minibieb

Gepubliceerd op 12 juni 2021 om 11:55

Kleine kastjes, gevuld met gratis boeken: je vindt ze tegenwoordig zowat in elke gemeente. De minibieb geeft een buurt sfeer en vergroot het gevoel van geborgenheid, zo lijkt het. En daarom zijn ze sinds de coronacrisis enorm in populariteit toegenomen.

In kleine kernen in ons land zijn in de afgelopen jaren diverse voorzieningen verdwenen. Dat geldt ook voor bibliotheken. Ook in de Verenigde Staten is dit het geval. Als alternatief is Tod Boll daar in 2009 met het initiatief begonnen dat als Little Free Library inmiddels de VS heeft veroverd; een klein onbemensd bilbiotheekje, vaak in de vorm van een kastje aan de muur van de initiatiefnemer.

In 2013 is dit fenomeen 'overgewaaid' naar Nederland, waar het toen met een handvol kastjes is begonnen. Hier is het bekend geworden onder de naam Minibieb. Inmiddels zijn het er al meer dan 3.000, verspreid door het hele land, en zowel in kleinere dorpen en buurtschappen als in wijken van grotere steden. Op sommige kastjes staat aangegeven dat je er ook andere, verwante artikelen in mag doen en kunt lenen, zoals cd's, dvd's, puzzels en/of spellen. Op de website Minibibliotheek.nl vind je ze allemaal, en kun je dus kijken of er ook bij jou een in de buurt is. Meer informatie vindt u op bron: https://www.plaatsengids.nl/kennisbank/minibieb

Kom gerust eens boeken lenen of ruilen! De Minibiebs is te vinden in de volgende straten van overloon


«   »

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.