overloon nieuws

Weekoverzicht

Gepubliceerd op 13 juni 2021 om 11:13

Er gebeurt altijd wel wat in ons dorp overloon of omgeving. Hier voor jullie het Weekoverzicht een terugblik op het nieuws van deze week

Zullen we anders naar Rome lopen?

13 jun. 2021

Overloon- Zullen we anders naar Rome lopen?” deze vraag stelde Luuk aan Ella op weg naar de supermarkt. Met een simpele “Ja, dat is goed,” was de eerste stap gezet. Op 1 juni vertrokken zij vanuit Nijmegen voor een voettocht naar het Italiaanse Rome. 1900 kilometer wandelen zij voor hun goede doel; Stichting Jarige Job.

Lees meer »

 

Minibieb

12 jun. 2021

Kleine kastjes, gevuld met gratis boeken: je vindt ze tegenwoordig zowat in elke gemeente. De minibieb geeft een buurt sfeer en vergroot het gevoel van geborgenheid, zo lijkt het. En daarom zijn ze sinds de coronacrisis enorm in populariteit toegenomen.

Lees meer »

 

wandelen met verhaal voor kinderen

12 jun. 2021

Als je onder de boogpoort bent gelopen kom je in een andere wereld. Deze mooie wandeling begint bij het ijzeren kunstwerk ter ere van broeder Piet Hendriks (oom van mijn vrouw) die hier 70 jaar lang de tuin met fruit, groenten en bloemen heeft onderhouden.

Lees meer »

 

Frühschoppen concert Freunde Echo

11 jun. 2021

Het lijkt er nu op dat de coronamaatregelen zover worden versoepeld dat er weer evenementen georganiseerd mogen worden. Aan het einde van deze maand komt daar meer zekerheid over. Daarmee komt een einde aan een lange periode van stilte.

Lees meer »

 

wederom geen voorstellingen in het Openluchttheater

11 jun. 2021

Openluchttheaters mogen vanaf woensdag 19 mei weer open. Toch blijven  Openluchttheater in Overloon dicht: niet vanwege het slechte weer, maar omdat 50 man publiek te weinig is om uit de kosten te komen.

Lees meer »

 

Jens (23) uit Overloon krijgt volgende week zijn honderdste coronatest: ‘Die wattenstaaf went nooit helemaal’

11 jun. 2021

Voor de 99ste keer krijgt Jens Crooijmans een wattenstaaf in zijn neus. Volgende week is hij toe aan coronatest nummer 100.Foto: De Gelderlander © Theo Peeters 

Lees meer »

 

A73: weekendafsluiting

11 jun. 2021

Rijkswaterstaat voert onderhoudswerkzaamheden uit aan de snelweg A73. Hierdoor is de A73 afgesloten voor het verkeer tussen oprit (9) Venray en knooppunt Rijkevoort in de richting van Nijmegen van vrijdag 11 juni 2021 21.00 uur tot maandag 14 juni 2021 05.00 uur.

Lees meer »

 

Workshop palletschilderen

10 jun. 2021

Na deze lange periode zonder activiteiten is het leuk om weer iets te ondernemen.  We gaan van start met het maken van een palletschildering van uw eigen hand om lekker in de tuin of op uw balkon van te genieten! U maakt dit palletschilderij uiteraard onder goede begeleiding. 

Lees meer »

 

Golfbaan Overloon 3e plaats beste 9-holes golfbanen nederland!

10 jun. 2021

In de ranglijst van de beste golfclubs (overall) van Nederland met 9 holes in 2021. Alleen golfclubs met voldoende beoordelingen zijn hierin meegenomen. Voor deze Top-50 zijn alle review elementen gebruikt. Dit geeft dus een goed beeld van een golfclub, omdat er gekeken is naar de kwaliteit van de aanwezige golfbanen, het onderhoud, het clubhuis en de faciliteiten.

Lees meer »

 

Enquete Wageningen University over Werk, Verkeer en Wonen

9 jun. 2021

Wij zijn drie studenten die de studie Landschapsarchitectuur en Ruimtelijke Planning doen van de Wageningen Universiteit. We doen onderzoek en analyse naar wonen, werk en mobiliteit in uw regio, ook analyseren wij de plannen van de fusie van Land van Cuijk.

Lees meer »

 

vluchteling  anders Vargas -AZC Overloon

9 jun. 2021

VLUCHTELING ANDRES VARGAS - AZC OVERLOON BIJ VERDELIET CUIJK EN DE MOLEN KATWIJK-LINDEN

Lees meer »

 

Drugslab Overloon had grootste ketel ooit in Brabant

8 jun. 2021

In het drugslab dat maandag in Overloon is ontdekt kon amfetamine worden gemaakt. Binnen stond een enorme kookketel waar 2600 liter drugs in kon. Zo'n formaat ketel is uitzonderlijk en vindt de politie niet vaak. Mogelijk is het zelfs de grootste ketel die ooit in Brabant is gevonden.

Lees meer »

 

Gezond Ouder Worden Café, het is van alle leeftijden

8 jun. 2021

Gezond ouder worden is niet leeftijd gebonden, het hoort bij alle leeftijden. Iedereen wil graag gezond zijn, gezond blijven en ouder worden, hoe jong je ook bent. 

Lees meer »

 

Boxmeer gaat steekwapens inzamelen na incident met 16-jarige in Overloon: ‘Het is zorgelijk’

8 jun. 2021

BOXMEER/OVERLOON -  ,,Het incident van afgelopen weekeinde in Overloon geeft maar weer eens aan hoe gevaarlijk het is dat jeugd met steekwapens rondloopt”, zegt burgemeester Karel van Soest van de gemeente Boxmeer. 

Lees meer »

 

Politie leest opnieuw mee in criminele chats, meerdere invallen in Brabant In Overloon ontdekte de politie een drugslab

8 jun. 2021

De politie in zestien landen heeft stiekem een chat-app aan criminelen gegeven en ze afgeluisterd. Door die methode zijn er alleen al in Nederland 49 mensen opgepakt. In Overloon ontdekte de politie een drugslab. 

Lees meer »

 

Asfalteringswerkzaamheden A73

8 jun. 2021

Maasbracht Nijmegen Tussen Venray-Noord (8) en Boxmeer (6).

Lees meer »

 

coa kleur en kracht

7 jun. 2021

De medewerkers van het amv-team van het COA in Overloon hebben vorige week samen met stichting Kleur en Kracht uit Venray een leuke activiteit georganiseerd. 

Lees meer »

 

Boxmeerse Kwis met hoofdstuk over kerkdorpen

7 jun. 2021

De Boxmeerse Kwis, een mooie dorpskwis voor Boxmeer maar ook voor Overloon.

Lees meer »


«   »