Zullen we anders naar Rome lopen?

Gepubliceerd op 13 juni 2021 om 16:23

Overloon- Zullen we anders naar Rome lopen?” deze vraag stelde Luuk aan Ella op weg naar de supermarkt. Met een simpele “Ja, dat is goed,” was de eerste stap gezet. Op 1 juni vertrokken zij vanuit Nijmegen voor een voettocht naar het Italiaanse Rome. 1900 kilometer wandelen zij voor hun goede doel; Stichting Jarige Job.

Door Wanda Laarakkers in DeBoK

Het idee een lange wandeltocht te maken zat al langer in het hoofd van de in Overloon opgegroeide Luuk Weerts (29). Op weg naar de supermarkt met vriendin -zij zijn geen stelletje- Ella Kwakkelaar (25) uit Arnhem vroeg hij spontaan; “Zullen we anders naar Rome lopen?” Met een simpele; “Ja dat is goed,” was de eerste stap naar een nieuw avontuur gezet. Luuk: “En waarom Rome? Omdat ik het gewoon een mooie stad vind.” Corona gooide roet in hun planning. Met het opengaan van landsgrenzen startte Luuk en Ella op 1 juni goed voorbereid met hun grote wandelavontuur. 

Vanaf de Nijmeegse Antilopestraat -toepasselijk of juist niet?- vertrokken de vrienden voor hun eerste kilometers. Luuk: “We plannen onze tocht twee weken vooruit. Elke dag willen we ongeveer twintig kilometer lopen, maar het is geen race. Ook voor spontane acties moet ruimte zijn.” Ella: “Als we iets leuks zien waar we langer willen blijven of het is eens keer erg slecht weer, dan kunnen we een dag rustiger aan doen.lees meer op bron:https://onsthuus.nl/berichten/zullen-we-anders-naar-rome-lopen

De link om te kunnen doneren aan Jarige Job https://www.geef.nl/.../1900km-voor-jarige-job/donateurs