overloon nieuws

Militracks gaat weer niet door

Gepubliceerd op 17 augustus 2021 om 12:00

Lang is er goede hoop gehouden op het kunnen laten doorgaan van Militracks op 25 & 26 september a.s. in het museumpark van Oorlogsmuseum Overloon.(Dat maakt Oorlogsmuseum Overloon dinsdagochtend op de website bekend.)

Het jaarlijkse evenement (het grootste ter wereld op het gebied van Duitse voertuigtechniek uit de Tweede Wereldoorlog) werd al een aantal keren eerder verplaatst door de Corona-crisis.

Helaas hebben de nog altijd bestaande gezondheidsrisico’s en de strenge maatregelen die daar noodzakelijkerwijs uit voortvloeien de organisatie doen besluiten om Militracks te verplaatsen naar 14 & 15 mei 2022.  Een belangrijk onderdeel van Militracks is onder andere het meerijden op historische voertuigen. Door alle maatregelen zou dat vrijwel onmogelijk zijn. De enige verstandige beslissing, gezien ieders veiligheid, is dan ook het evenement te verplaatsen.

 

AANGEKOCHTE TICKETS 

Iedereen die al tickets heeft besteld voor Militracks op 25 & 26 september ontvangt vandaag van ons een e-mail met meer informatie over het verplaatsen van het evenement.

 

Graag tot ziens op Militracks 2022! Kijk voor meer informatie op Bron: https://www.oorlogsmuseum.nl/nl/ militracks www.militracks.nl 

 

https://www.overloonnieuws.nl/foto-s/foto-s-2019/militracks-2019 

Lees ook

Opnieuw verjaagt corona Duitse oorlogsvoertuigen in Overloon: Militracks gaat weer niet door

OVERLOON - Militracks, het evenement met Duitse voertuigen die in de Tweede Wereldoorlog werden gebruikt, gaat in september opnieuw niet door. Het is nu de vierde keer dat het jaarlijkse evenement door het coronavirus en de gevolgen daarvan wordt uitgesteld.  In het voorjaar van 2022 wordt een nieuwe poging gewaagd.

Joost Ariaans 17-08-21

Dat is opnieuw een grote tegenvaller voor het museum dat al in 2020 duizenden bezoekers, en daardoor veel inkomsten die het museum nodig heeft voor het voortbestaan, misloopt. Op het tweedaagse Militracks komen naar schatting per dag negenduizend bezoekers af.Volgens museumdirecteur Erik van den Dungen is het niet mogelijk om met de huidige coronaregels Militracks door te laten gaan. ,,Dan moet je alle bezoekers aan een tafel laten zitten en om de tien meter een boa of iemand in een geel hesje neerzetten om politieagent te spelen. Dat is te veel gedoe. Bezoekers willen meer dan volgens de regels kan.” 

 

Afbreukrisico is te groot

Bijvoorbeeld meerijden in een van de vele historische voertuigen. Volgens Van den Dungen een belangrijk onderdeel ‘maar nu vrijwel onmogelijk'.  Een uitgekleed Militracks, dat moet je niet willen, zegt hij. ,,Het afbreukrisico is dan te groot.” Teleurgestelde bezoekers win je niet snel meer terug. Toch was het een lastige beslising. ,,Na veel vijven en zessen gemaakt.” Met maximaal 750 bezoekers per dag was het evenement sowieso al niet haalbaar, maar met mogelijke versoepelingen in de toekomstige maanden zou  een bezoekersaantal van 4500 per dag kunnen. Lees meer op bron:https://www.gelderlander.nl/boxmeer/opnieuw-verjaagt-corona-duitse-oorlogsvoertuigen-in-overloon-militracks-gaat-weer-niet-door~a6e0c6ee/


«   »