overloon nieuws

Het weer? Dat is zo slecht nog niet, zegt weerman Bert uit Overloon: ‘We mogen niet klagen’

Gepubliceerd op 17 augustus 2021 om 15:47

OVERLOON/VORTUM-MULLEM -  Moet ik nou die korte broek aantrekken of moet het shirt met lange mouwen aan? Kan ik de regenjas thuislaten? Het zijn lastige keuzes in een wisselvallige zomer. Of valt het wel mee? 

Door Joost Ariaans 17-08-21,

Dramatisch zomerweer? 

Neem die woorden niet in de mond als je met Bert Vloet aan het praten bent. De weerman uit Overloon spreekt ze meteen tegen.Het is vrij normaal Nederlands zomerweer. We mogen niet klagen. In het weekend was het hier nog 27 graden.” Maar klagen, we zijn er met z’n allen goed in. ,,Toch was juli was maar een paar tienden kouder dan normaal. Augustus ook. Mensen zijn alweer vergeten dat juni de warmste junimaand ooit was. Mét een hittegolf.” Natuurlijk, er is wat minder zon. ,,Maar vorig jaar juli viel ook een beetje tegen.  Augustus werd de warmste augustusmaand ooit.

Het is het gevoel, zegt Vloet. ,,We hebben wat donkerder weer. Soms wat regen. Dan beginnen mensen te mauwen. Maar we hebben een vrij normale Nederlandse zomer, met ups en downs. En het is wisselvallig. Maar in onze regio hebben we op dit moment ruimschoots te weinig regen gehad. Alles is keidroog.” 

Is er nog hoop op bestendig zomerweer voor mensen die in september vakantie krijgen? ,,Ik ga echt niet zeggen dat we dan mooi zomerweer krijgen. Zo ver kijk ik nooit vooruit. De verschillen in een klein landje als Nederland kunnen al groot zijn. Toen het hier afgelopen weekend 27 graden was, was het in Friesland 20 graden. Bovendien is niets zo veranderlijk als het weer. Lees meer op bron:https://www.gelderlander.nl/boxmeer/het-weer-dat-is-zo-slecht-nog-niet-zegt-weerman-bert-uit-overloon-we-mogen-niet-klagen~aecc6621/


«   »