overloon nieuws

Rugbyclub Black Bulls werft met proeftrainingen nieuwe leden: ‘17 man bij een wedstrijd is te krap’

Gepubliceerd op 22 september 2021 om 19:24

STEVENSBEEK/Overloon - Black Bulls is hard op zoek naar nieuwe leden. De jonge club probeert mensen warm te maken voor rugby met vier introductietrainingen op woensdagavonden.

Florence van der Molen 22-09-21

Hij kijkt vaak rugby op televisie, maar heeft de sport nog nooit beoefend. Daar moet maar eens verandering in komen, vindt Roel Looijen. Dus is de 28-jarige Horsternaar deze avond naar het sportpark van Black Bulls in Stevensbeek gekomen. 

Hij blijkt zeker niet de enige die de proeftraining van Black Bulls bezoekt. De club houdt elk halfjaar vier ‘open avonden’ om leden te werven. En dat is nodig ook. Bulls is niet alleen een jonge club - 5 jaar - maar ook een kleine club. Op zoek naar aanwas maakt de vereniging ook reclame bij scholen in de omgeving.

 

Taal leren

 

Nieuwe leden kunnen altijd instromen. Ook middenin het seizoen. Dat deed bijvoorbeeld oud-militair Jesus Jara (29) uit Venezuela. Hij woont in het asielzoekerscentrum vlakbij en zit net een maand op rugby. Jara beleeft veel plezier aan de sport, zegt hij. ,,Maar ik vind het vooral fijn dat ik hier samen met Nederlanders kan sporten. Daardoor leer ik de taal sneller.

 

Bulls heeft nu 75 leden. Het eerste team, dat uitkomt in de vierde (laagste) klasse, bestaat uit 25 spelers. Op papier. Want dat aantal wordt bij wedstrijden zelden gehaald, erkent voorzitter Frank Volleberg. ,,Op het veld staan vijftien man, maar we hebben vaak slechts twee wissels. Dat is erg krap. Lees meer op bron:https://www.gelderlander.nl/sport-maasland/rugbyclub-black-bulls-werft-met-proeftrainingen-nieuwe-leden-17-man-bij-een-wedstrijd-is-te-krap~afa6f870/ 

Lees ook Gezocht: scheidsrechters voor rugby

Black Bulls, een van de jongste clubs van Nederland (gelegen tussen Nijmegen en Venlo) is naarstig op zoek naar scheidsrechters. Met een jonge club waarbij er relatief weinig spelers met rugby zijn opgegroeid en er heel veel enthousiasme is om te spelen is het moeilijk om op zeer korte termijn in de eigen gelederen voldoende scheidsrechters op het juiste nivo te krijgen. Lees verder op https://www.overloonnieuws.nl/nieuws/741718_gezocht-scheidsrechters-voor-rugby


«   »