overloon nieuws

Kuijpers (SSS’18): ‘We moeten versneld stappen maken als we erin willen blijven

Gepubliceerd op 21 september 2021 om 19:47

OVERLOON | Corona was voor alle amateurclubs een fikse streep door de rekening. Voor SSS’18 betekende de pandemie-uitbraak echter ook tweemaal respijt van het verblijf in de eerste klasse. 

En dus zijn de Overloners voor het derde seizoen op rij de hoogst spelende club in het Land van Cuijk. “We moeten versneld stappen maken als we kansen willen maken op lijfsbehoud in de eerste klasse”, zegt SSS’18-coach Michel Kuijpers.

 

Door Martijn Schwillens

 

Kuijpers erkent dat veel buitenstaanders zich al zo’n beetje hebben neergelegd bij degradatie. Nog voordat de eerste bal rolt. “Ik ben een realistisch mens, dus ik besef dat het moeilijk wordt, maar ik voorzie ook kansen om in ieder geval twee ploegen onder ons te houden”, vertelt de 46-jarige Hapsenaar, die vorig jaar begon als hoofdtrainer in Overloon. “Bij mijn aanstelling is me gezegd dat het belangrijk is dat de kloof tussen de jeugdafdeling en het eerste elftal kleiner moet worden. Dat zie ik als een mooie uitdaging.”

‘Wij halen maar zelden iemand van buitenaf. Sterker nog, bij ons moeten de selectiespelers gewoon contributie betalen’

Stappen maken
En juist daar wringt ook wat de schoen voor SSS’18. Want waar SC Susteren, zondag de tegenstander, zijn selectie mede vorm geeft met afvallers van EVV of Fortuna Sittard, moet Kuijpers het doen met ‘eigen jongens’ die de overstap maken van een U19- of tweede elftal dat uitkomt in de tweede klasse (jeugd/reserve). “De stap die een talent nu moet maken, is erg groot. Met Tymo van der Pasch hebben we een jongen uit de eigen jeugd erbij gekregen, die het niveau aankan. Daarnaast trainen er nog drie jongens uit de U19 mee. Gelukkig zijn alle sterkhouders, zoals Bas Joosten, Wout Janssen en Koen Voesten gebleven. De rest moet zich optrekken aan die jongens. Lees meer op bron:https://www.kliknieuws.nl/regio/maasdriehoek/voetbal/183725/kuijpers-sss-18-we-moeten-versneld-stappen-maken-als-we-erin-wi


«   »