overloon nieuws

Workshop striptekenen

Gepubliceerd op 2 oktober 2021 om 10:44

Het maakt niet uit wie je bent of waar je vandaan komt, goed bent in rekenen of juist in tekenen, vier jaar oud bent of al tien jaar, ieder kind kan worden waar het van droomt. Beroepen als astronaut, dokter of kok… kinderen spelen vaak na wat ze willen worden. 

Of ze worden geïnspireerd door hun idolen of helden: een bekende zangeres, voetballer of YouTuber. Kinderboeken zijn een onuitputtelijke bron om over beroepen na te denken of te fantaseren. Tijdens de Kinderboekenweek 2021 kun je alles worden wat je wil en alvast dromen over later!

In het kader van de kinderboekenweek zullen er door de Lónse bieb gratis activiteiten georganiseerd worden voor de kinderen woonachtig in Overloon. Voor de kinderen van groep 3 t/m 8 zal er op dinsdagmiddag 12 oktober een workshop striptekenen plaatsvinden, gegeven door striptekenaar Ted Lenssen. Deze workshop zal plaatsvinden in de Pit voor groep 3 t/m 5 van 15 uur tot 16 uur en voor groep 6 t/m 8 van 16 uur tot 17 uur. Kinderen die deze dag naar de BSO gaan, kunnen deelnemen en zullen door de vrijwilligers van de bibliotheek en/of de pedagogisch medewerkers vanuit de BSO gebracht en gehaald worden. Aan de ouders de vraag om zelf bij de BSO aan te geven dat je kind aan deze activiteit zal deelnemen en daarbij brengen en halen gewenst is.
Voor de peuters en kleuters zal er ook nog een voorleesactiviteit georganiseerd worden. De datum en invulling hiervan volgt nog. Houdt hiervoor de facebookpagina van De Lónse Bieb in de gaten.

Voor de workshops kun je je aanmelden tot vrijdag 8 oktober via delonsebieb@hotmail.com. Geef daarbij aan bij welke workshop uw kind wil deelnemen. Wanneer uw kind onder begeleiding vanuit de BSO zal komen, dit graag tevens vermelden in de mail. Voor alle activiteiten geldt vol=vol.

In het land van Cuijk worden daarnaast nog verschillende andere activiteiten georganiseerd (kindercolleges over beroepen, poppenkastvoorstellingen en een kindervoorstelling). Voor meer informatie en reserveren: https://www.biblioplus.nl/kinderen_en_ouders/campagne.html
Als je tijdens de Kinderboekenweek naar de boekwinkel gaat, dan krijg je bij aankoop van 12,50 euro aan Kinderboeken het Kinderboekenweekgeschenk Tiril en de Toverdrank van Bette Westera helemaal gratis.

 

Wie doet er mee aan de workshop? Striptekenen 

Dinsdag 12 oktober 2021 van 15:00 - 17:00 uur

Gemeenschapshuis De Pit 14 oktoberplein 2, 5825 CC Overloon

- Groep 3 t/m 5 van 15 uur tot 16 uur

- Groep 6 t/m 8 van 16 uur tot 17 uur.

 

Meld je aan via delonsebieb@hotmail.com. Laat daarbij even weten aan welke workshop uw kind zal deelnemen. 

Bron:  https://www.facebook.com/deLonseBieb/ 

Bibliotheek Servicepunt Overloon https://www.biblioplus.nl/openingstijden/detail.199635.html/bibliotheek-servicepunt-overloon/ 


«   »