Na de grote nederlaag van de eerste competitiewedstrijd was de tweede wedstrijd een geweldige aardigheid om te zien

Gepubliceerd op 3 oktober 2021 om 22:32

ZSV uit Zeilberg kwam naar Overloon met het idee dat deze wedstrijd voor hen een peuleschilletje

zou worden, maar dat was alles behalve waar!  SSS’18 was, ondanks de vele regen, op en top geladen om vanmiddag te late zien dat hun bedoelingen anders waren dan velen onder ons al verwacht hadden: We zullen wraak nemen op de nederlaag en het publiek zal gaan merken dat wij beslist in deze afdeling mee zullen doen!!

Het werd een heel mooie wedstrijd en het was SSS’18 dat al heel snel een voorsprong kon nemen. Bas Joosten werd op rechts bijzonder goed in de diepte aangespeeld door Rik Groot. Bas was zeer snel, de keeper van ZSV  aarzelde en Bas zag dat hij te ver voor zijn doel stond. Hij schoot schitterend over de keeper Leon Thijs de bal in het verlaten doel en de wedstrijd was pas 8 minuten oud: 1-0.

Dat was anders dan vorige week in Susteren. Het werd een mooie wedstrijd om te zien. ZSV was voetbaltechnisch misschien wel beter dan SSS’18, maar de Overloners lieten al meteen merken wat ze in hun mars hadden: de huid zo duur mogelijk verkopen. De inzet was enorm en ZSV werd het voetballen alleen maar moeilijker gemaakt. Hun aanvallen waren toch gevaarlijk maar de hele ploeg van SSS’18 sloofde zich bijzonder uit om erger te voorkomen. Maar er was meer. Ook werd op de counter geloerd dat voor vele hachelijke situaties zorgde. Ook ZSV kreeg daar last van en er werd voor de rust, ook al ontstonden er kansen voor ZSV en SSS’18, niet meer gescoord. De regen bleef vallen!

Op het einde van de eerste helft werd Cas Rutten overhoop geknald1  door een hard schot. Hij probeerde nog even maar het ging niet meer. Rick Verbruggen werd zijn vervanger maar na zijn eerste balcontact raakte ook hij geblesseerden moest zich vervolgens laten vervangen door Nic van Ool. Geen leuk einde van de eerste helft, maar het bleef 1-0

De tweede helft viel de regen alsmaar harder en het voetbal werd daardoor niet beter. SSS’18 was met het mes tussen de tanden aan die tweede helft beginnen. In de 49e minuut maakte Wout Janssen een stevige overtreding die hem een gele kaart opleverde en ZSV kon op de rand van de 16 meter een vrije trap nemen. Davy Althuizen ging achter de bal staan en hij schoot de vrije trap zonder blikken of blozen zuiver in het doel: 1-1

In diezelfde minuut werd een speler van SSS’18 binnen de 16 meter onderuit gehaald en de scheidsrechter besloot tot een strafschop en het was Bas Joosten, die die kans niet onbenut liet:2-1

De wedstrijd golfde op en neer en SSS’18 kreeg steeds meer mogelijkheden om te counteren. Dat maakte de wedstrijd alleen maar spannender. Het was schitterend om te zien hoe SSS’18 zich inzette om de voorsprong niet meer  uit handen te geven en toen 8 minuten voor het einde SSS’18 een prima counter plaatste, waarbij de bal in een snelle reactie naar rechts geplaatst werd, was het Rik Groot, die die kans wist te verzilveren en SSS’18 stond met 3-1 voor!

Een geweldige reactie op de nederlaag van de week daarvoor. Wij verheugen ons alweer op de volgende wedstrijd! Mannen proficiat!!