overloon nieuws

Staand en zittend dansen

Gepubliceerd op 3 oktober 2021 om 18:53

Op 7 september was het weer voor het eerst werelddansen in Overloon. Docente Nellie Nabuurs was blij dat de groep weer opstart. 

Als docente zijn we nodig om senioren in beweging te houden en gelukkig kunnen we nu weer van start”, vertelt Nellie. Een aantal deelnemers kunnen door gezondheidsredenen niet meer deelnemen of gestopt zijn bij het werelddansen. Hierdoor is de samenstelling in de groep, wat betreft de mobiliteit, veranderd. Het doel van de docent is om iedereen zo lang mogelijk, op een verantwoorde manier, in beweging te houden. We zijn daarom overgestapt naar het zit/combi dansen. Dit is een bewegingsactiviteit op muziek. Zittend vanuit een stoel worden de dansbewegingen uitgevoerd en gecombineerd, samen met de lopende dansers. Daarbij kunnen de deelnemers zelf aangeven of ze gebruik willen maken van een stoel of niet, maar als de mogelijkheid het toelaat, dan kunnen ze ook nog afwisselen. Wel is het even wennen voor sommigen, maar al doende leert men. Ja, ook op die leeftijd. 

Het programma is goed in elkaar gezet. De staande dansers dansen met de zittende dansers verschillende danspassen in de maat en op ritme wisselen de danser onderling. Echt mooi om te zien. Dan een stapje verder, met muziek. Een mooie polka had Nellie uitgezocht en na even koudwatervrees was het een genot om naar te kijken. En ook de deelnemers genoten weer van het dansen op de muziek. Geweldig toch dat het zo kan.
Samen in beweging, met daarbij DENKEN en DOEN, is een gouden combinatie.
 Muziek nodigt uit om in beweging te komen. Lees meer op bron:https://onsthuus.nl/berichten/staand-en-zittend-dansen


«   »