overloon nieuws

Vör de kerk op ’t plein, 11e van d'n 11e 


Gepubliceerd op 6 oktober 2021 om 19:25

Pleinfeest Overloon 11e van de 11e gaat niet door

Overloon In goed overleg met de organisatie heeft burgemeester Van Soest besloten het pleinfeest in Overloon 11 november niet door te laten gaan. Eerder deze week kreeg de organisatie groen licht omdat het evenement binnen de landelijke richtlijnen te houden was. Burgemeester Van Soest: “Het was een groot dilemma. Het is bijzonder spijtig voor de organisatie die alles zo goed voor elkaar had en perfect voldeed aan alle gestelde richtlijnen. Maar met de organisatie delen we ook de zorgen om de zorg en kunnen we niet heen om de snelle toename van het aantal besmettingen en de signalen van de ziekenhuizen. Ondanks dat het volgens de regels kan en mag, werd de maatschappelijke impact steeds groter. 

Daarnaast ontstond er door de grote media-aandacht en de afgelastingen in het nabijgelegen Limburg, de kans op een onvoorspelbaar grote toeloop. Dat zou buiten het afgesloten feestterrein problemen bij het handhaven van de openbare orde gaan opleveren.”  

 

Carnavalsfeest voor bijna 5000 man in Overloon gaat ondanks coronatwijfels door: ‘Dak gaat eraf’

OVERLOON - Het carnavalsfeest  in Overloon op de elfde van de elfde gaat door. Er waren twijfels of het feest op het 14 Oktoberplein wel doorgang kon vinden, omdat buurregio’s in Limburg grootschalige evenementen hebben verboden door het stijgende aantal coronabesmettingen. Deze donderdag staan 4800 feestvierders voor de kerk in het centrum van het dorp.

Door Nanne Nicolasen 08-11-21,

Ziekenhuizen in Limburg zagen het niet zitten, grootscheepse festiviteiten rondom de traditionele start van het carnaval. Mede hierdoor hebben de veiligheidsregio’s in Noord- en Midden-Limburg besloten de boel af te blazen. Dit lot leek het feest in Overloon ook bijna te treffen, maar terwijl bestuursleden van carnavalsvereniging De Huibuuke maandagmiddag op het plein hun zorgen uitspreken, komt burgemeester Karel van Soest uit het niets aanlopen om het goede nieuws te vertellen.

Voetbal gaat ook gewoon door’

Van Soest: ,,We hebben overleg gevoerd met onder meer de voorzitter van onze veiligheidsregio Brabant-Noord, de burgemeester van Den Bosch Jack Mikkers, en we hebben besloten dat we de landelijke richtlijnen volgen. We zien dus geen reden waarom dit feest in de buitenlucht niet door zou kunnen gaan. Voetbalwedstrijden gaan tenslotte ook gewoon door. Bovendien:  mensen willen de elfde van de elfde vieren, dus dan gaan ze wel de kroeg in. Van Soest benadrukt dat het feest volgens de geldende maatregelen plaatsvindt. Mét toegangsbewijs en gebruik van qr-codes dus. Lees meer op bron:https://www.gelderlander.nl/boxmeer/carnavalsfeest-voor-bijna-5000-man-in-overloon-gaat-ondanks-coronatwijfels-door-dak-gaat-eraf~ae9a1468/

 

‼️ 11e van d'n 11e - Vör de kerk op 't plein UITVERKOCHT ‼️

Zoals je wellicht al gelezen of gehoord hebt, is het pleinfeest uitverkocht. Heb je een bestelling geplaatst, maar je kaarten nog niet binnen, laat het weten vóór woensdag. Mocht je hierna contact opnemen kunnen we niet garanderen dat we nog kunnen helpen i.v.m. de opbouwwerkzaamheden. Heb je geen kaarten en geen bestelling geplaatst: KOM NIET NAAR OVERLOON, JE KOMT HET TERREIN NIET OP!

Met groot genoegen kondigt Carnavalsvereniging De Huibuuke voor de vierde keer een groots buitenevenement op de 11e van d’n 11e op het 14 Oktoberplein in Overloon aan. 

Dit evenement wordt georganiseerd door CV De Huibuuke in samenwerking met Café/Partycentrum Bos, De Pit, Grand Café Effe en Restaurant Boompjes in Overloon.

Vanaf 11.11u zal het feest losbarsten vör de kerk op ’t plein. Op de 11e van de 11e bieden we een dagvullend programma met daarin vele artiesten, waaronder Schorre chef & MC Vals, Verrekés Moj, Pruuf Mar, Bjorn en Mieke, Goed zat, La Bamba, Toddezèk, Hoondervel en Lamme Frans. Ook onze huis-dj’s Ricky Corony en DJ Mick mogen niet ontbreken op dit feestelijke spektakel. En natuurlijk het uitkomen van de 68ste prins van de Huibuuke.

Het plein zal voor een groot deel overdekt zijn zodat we op alles voorbereid zijn en zal het feest dit jaar nog grootser worden aangepakt dan afgelopen jaren.
Dit wil je niet missen!

Het belooft een waar spektakel in de buitenlucht te worden en om het nog mooier te maken: de entree is gratis!

Dus zorg dat je er op 11-11-2021 Vanaf 11.11 u bij bent, en vier de aftrap van de carnaval met ons mee

Bijzijn is meemaken!

Graag tot de 11e van d’n 11e op ’t plein ien Loën!

Met vriendelijke groet,
Stichting de Huibuuke

meer informatie en nieuws op de facebookpagina (facebook.com/huibuuke) of op  http://www.huibuuke.nl/

kijk de foto's van PLEINFEEST 2019 op https://www.overloonnieuws.nl/foto-s/foto-s-2019/pleinfeest-2019 

 

PRE-SALE MUNTENVERKOOP

Op zaterdag 6 november 2021 tussen 09.30u en 12.30u is het al mogelijk om bij De Pit munten te kopen voor 11e van d'n 11e - Vör de Kerk op 't Plein. Op deze manier omzeil je een eventuele wachtrij op de 11e van d'n 11e zelf.

 

Graag de ingang van de blauwe zaal gebruiken om de Pit binnen te komen.

De munten zijn € 2,50 per stuk. Graag pinnen!

P.S. De blauwe munten van het vorige Pleinfeest (met einddatum 31-12-2020) kunnen deze editie nog gebruikt worden en zijn niet inwisselbaar voor nieuwe munten.

Vanwege deze enorme aanloop van carnavalsvierders kunnen we wat extra hulp achter de bar gebruiken. Op deze manier ben je bij een fantastisch feest en tegelijkertijd krijg je een mooie vergoeding!!!

Zou je zelf willen helpen of ken jij iemand die graag zou willen helpen, stuur ons een berichtje. info@huibuuke.nl

Alvast bedankt!

Namens de organisatie,

Lees ook geslaagde derde editie Pleinfeest 2019

Voor de derde keer werd in Overloon op de 11e van d’n 11e pleinfeest “Vör de Kerk op ‘t Plein” georganiseerd. Ondanks de doordeweekse maandag werd het pleinfeest zeer druk bezocht.

Waar door de organisatie vooraf werd gehoopt op zo’n 1500 bezoekers, wisten uiteindelijk ruim 2500 prachtig uitgedoste feestvierders en carnavalsverenigingen uit de wijde omgeving het feest te vinden, dat wederom georganiseerd werd door Stichting De Huibuuke in samenwerking met de Overloonse Horeca en gemeenschapshuis De Pit.Lees verder op https://www.overloonnieuws.nl/nieuws/370404_geslaagde-derde-editie-pleinfeest 

Klik op de foto om het filmpje te zien van NOS Journaal  bij 11e van d'n 11e in Overloon


«   »