Carnavalsfeest voor bijna 5000 man in Overloon gaat ondanks coronatwijfels door: ‘Dak gaat eraf’

Gepubliceerd op 8 november 2021 om 18:16

OVERLOON - Het carnavalsfeest  in Overloon op de elfde van de elfde gaat door. Er waren twijfels of het feest op het 14 Oktoberplein wel doorgang kon vinden, omdat buurregio’s in Limburg grootschalige evenementen hebben verboden door het stijgende aantal coronabesmettingen.Deze donderdag staan 4800 feestvierders voor de kerk in het centrum van het dorp.

Door Nanne Nicolasen 08-11-21,

Ziekenhuizen in Limburg zagen het niet zitten, grootscheepse festiviteiten rondom de traditionele start van het carnaval. Mede hierdoor hebben de veiligheidsregio’s in Noord- en Midden-Limburg besloten de boel af te blazen. Dit lot leek het feest in Overloon ook bijna te treffen, maar terwijl bestuursleden van carnavalsvereniging De Huibuuke maandagmiddag op het plein hun zorgen uitspreken, komt burgemeester Karel van Soest uit het niets aanlopen om het goede nieuws te vertellen.

Voetbal gaat ook gewoon door’

Van Soest: ,,We hebben overleg gevoerd met onder meer de voorzitter van onze veiligheidsregio Brabant-Noord, de burgemeester van Den Bosch Jack Mikkers, en we hebben besloten dat we de landelijke richtlijnen volgen. We zien dus geen reden waarom dit feest in de buitenlucht niet door zou kunnen gaan. Voetbalwedstrijden gaan tenslotte ook gewoon door. Bovendien:  mensen willen de elfde van de elfde vieren, dus dan gaan ze wel de kroeg in. Van Soest benadrukt dat het feest volgens de geldende maatregelen plaatsvindt. Mét toegangsbewijs en gebruik van qr-codes dus. Lees meer op bron:https://www.gelderlander.nl/boxmeer/carnavalsfeest-voor-bijna-5000-man-in-overloon-gaat-ondanks-coronatwijfels-door-dak-gaat-eraf~ae9a1468/

Meer informatie over 11e van d'n 11e in Overloon klik hier