overloon nieuws

Frank Brands met beloften van Halle-Gooik tegen Charleroi: “Opleiden blijft mijn eerste taak”

Gepubliceerd op 23 oktober 2021 om 11:24

FUTSALVrijdagavond neemt Halle-Gooik het op tegen Charleroi. Het is al de derde keer dat beide ploegen tegenover elkaar staan dit seizoen, vermits beide tenoren eerder al moesten uitmaken wie van de twee naar de Champions League mocht. Toen haalde Halle-Gooik het. Voorafgaand spelen de beloften hun wedstrijd. Ook dat is een topaffiche.

Door Erik Vandeweyer 21-10-21,

Enkele jongeren maken ook regelmatig deel uit van de A-kern van Halle-Gooik. Het gaat dan om Gil De Kerf, Diego Sanchez en Reggy Bex. De Nederlander Frank Brands is hun trainer. “Ik ben nu drie maanden aan de slag bij Halle-Gooik. Mijn algemene indruk is zeer positief. Ik beschik over een fijne groep die hard werkt. Bovendien is er een goede samenwerking binnen de staf. Ik heb het dan zowel over de eigen beloftenstaf, als over band met de eerste ploeg. Het is niet mogelijk om de trainingen van de eerste ploeg allemaal bij te wonen, maar ik heb regelmatig contact met coach Luca Cragnaz. Bovendien zie ik wel alle matchen van de seniors.”

 

Eigen werking

In welke mate is het bij de beloften anders werken dan bij een eerste ploeg? Moet hij niet opboksen tegen bemoeizieke ouders die ook coach willen zijn? Frank Brands is duidelijk. “Dat valt prima mee. Uiteraard is de werking bij de beloften anders. Opleiden blijft mijn eerste taak. Bij een A-ploeg staat het resultaat op de eerste plaats. Ik wil niet stellen dat de uitslag bij de beloften niet interessant is, maar een speler kan zowel uit een nederlaag als uit een overwinning leren. Spelers moeten zich bij mij kunnen ontwikkelen. Het is dan ook fijn om vast te stellen dat enkele spelers ook van het werk bij de A-ploeg mogen proeven.Lees meer op bron: https://www.hln.be/sport-in-de-buurt/frank-brands-met-beloften-van-halle-gooik-tegen-charleroi-opleiden-blijft-mijn-eerste-taak~a92c65cf/