Gemeenteraadsverkiezingen

Gepubliceerd op 30 oktober 2021 om 17:13

Beste dorpsgenoten,Inmiddels zie je mijn foto alweer op grote borden aan lantaarnpalen langs de weg, als kandidaat voor het gemeenteraadsverkiezingen voor het CDA. 

CDA-campagneteam30-10-2021--2.jpg

De meesten van jullie kennen me inmiddels wel, maar voor degene die me nog niet kennen wil ik me hierbij graag even voorstellen.

Ik ben Lian Nabuurs, in 1968 geboren in Sint Anthonis. Ik ben getrouwd met Gert-Jan en samen met onze zonen Mikko en Thies wonen wij in het ouderlijk huis van Gert-Jan aan de Rondweg. Ik ben sinds 2018 raadslid voor het CDA en binnen de fractie probeer ik onderwerpen in het juiste perspectief te plaatsen en denk hierbij altijd in kansen en mogelijkheden. Ik heb me o.a. ingezet voor de problemen op de Maaslijn, de overlast rondom het AZC in Overloon, verhuizing Metameer Stevensbeek, bestemmingsplan ’t Helder en voor het vaststellen van beleid op het gebied van zon- en windenergie. 

Op dit moment ben ik vooral ook bezig met de toekomstige woningbouwopgave voor Overloon en heb samen met de Dorpsraad opgetrokken om een nieuwe CPO-groep te starten. Inmiddels zijn alle betrokkenen heel blij dat dit gelukt is, maar helaas is het nu nog even wachten op een geschikte bouwlocatie. Dit heeft vanuit het CDA de volle aandacht. Ook willen we graag samen met de inwoners kijken naar de mogelijkheden voor levensloopbestendige woningen op de locatie van de Josefschool.

De leefbaarheid van Overloon gaat mij aan het hart. Stil blijven staan bij alles wat er niet goed gaat ligt me niet zo. Liever bekijk ik wat er WEL mogelijk is en hoe we dingen kunnen verbeteren.

CDA-campagneteam30-10-2021--1.jpg

Een partij als het CDA is lokaal geworteld en heeft daarnaast het grote voordeel dat zij korte lijnen heeft richting de provincie en de landelijke politiek, belangrijk bij onderwerpen als bijvoorbeeld de bereikbaarheid van Overloon en problematiek AZC. 

Daarnaast vind ik het belangrijk dat we een “stem” blijven geven vanuit elke dorp, maar wel gezamenlijk één gemeente Land van Cuijk vormen.

Ga 24 november 2021 stemmen! Ik sta op lijst 2 (CDA), nummer 6. 

Met voldoende voorkeurstemmen is de kans groot dat ik jullie in de gemeenteraad van het Land van Cuijk mag vertegenwoordigen. Mag ik op jullie steun rekenen?

 

Alvast bedankt,

Lian Nabuurs

https://www.cda.nl/noord-brabant/land-van-cuijk 

 

Lees ook Herindelingsverkiezingen Land van Cuijk

Vanaf 1 januari 2022 vormen de gemeenten Boxmeer, Cuijk, Grave, Mill en Sint Hubert en Sint Anthonis samen de nieuwe gemeente Land van Cuijk. 

Een nieuwe gemeente vraagt ook om een nieuwe gemeenteraad. Hiervoor zijn tussentijdse verkiezingen nodig. De zogenaamde ‘herindelingsverkiezingen’. De herindelingsverkiezing voor gemeente Land van Cuijk wordt gehouden op woensdag 24 november 2021.

Op de volgende pagina's vindt u meer informatie: op https://www.overloonnieuws.nl/nieuws/765852_herindelingsverkiezingen-land-van-cuijk