overloon nieuws

Weekoverzicht

Gepubliceerd op 31 oktober 2021 om 10:21

Er gebeurt altijd wel wat in ons dorp overloon of omgeving. Hier voor jullie het Weekoverzicht een terugblik op het nieuws van deze week. Nieuws kunt u mailen naar info@overloonnieuws.nl

Verkiezingsborden vernield

31 okt. 2021

Triest om te zien hoe het respect voor meningen met voeten getreden wordt. Verkiezingsborden 50PLUS in Overloon (Gemeente Land van Cuijk) zijn zwaar vernield

Lees meer »

 

Gemeenteraadsverkiezingen

30 okt. 2021

Beste dorpsgenoten,Inmiddels zie je mijn foto alweer op grote borden aan lantaarnpalen langs de weg, als kandidaat voor het gemeenteraadsverkiezingen voor het CDA. 

Lees meer »

 

Herindelingsverkiezingen Land van Cuijk

30 okt. 2021

Vanaf 1 januari 2022 vormen de gemeenten Boxmeer, Cuijk, Grave, Mill en Sint Hubert en Sint Anthonis samen de nieuwe gemeente Land van Cuijk. 

Lees meer »

 

De wintertijd gaat zondag in

30 okt. 2021

De klok gaat in de nacht van zaterdag op zondag een uur achteruit. Om 03.00 uur is het dan plotseling 02.00 uur en gaat de wintertijd in. Dat betekent een uurtje langer slapen

Lees meer »

 

Mediterrane olijfboom populair in koudere Land van Cuijk: ‘Ook in Spanje en Italië vriest het wel eens’

29 okt. 2021

OVERLOON - Op het eerste oog lijkt-ie verdwaald, zo'n mediterrane olijfboom in een oer-Hollandse tuin. Toch koesteren steeds meer Nederlanders een dergelijk ‘wintergroen’ exemplaar in ons vaak koudere kikkerlandje. 

Lees meer »

 

Kandidaat-bestuurslid technische zaken SSS’18

29 okt. 2021

Als vijfde presenteren wij jullie onze kandidaat-bestuurslid technische zaken. Hij stelt zich graag zelf aan jullie voor!  

Lees meer »

 

Wie wint de Dr. Peelencultuurprijs 2020?

29 okt. 2021

Na bijna een jaar uitstel is het zaterdagavond 6 november eindelijk zover: de winnaars van de Dr.Peelencultuur- en stimuleringsprijs 2020 worden bekend gemaakt door Burgemeester en Wethouders van de Gemeente Boxmeer.

Lees meer »

 

GLASofzo

28 okt. 2021

In oktober 2021 heeft dit gezellige glasatelier haar deuren geopend. In het atelier aan huis worden door de eigenaresse Desirée Pijpers workshops verzorgd op het gebied van glas-in-lood, glas-in-randlood en glasfusen.

Lees meer »

 

Op bouw-tour door de gemeente Boxmeer

28 okt. 2021

De afgelopen jaren is in de gemeente Boxmeer hard gewerkt om verschillende woonvormen, al dan niet gecombineerd met zorg, te realiseren. Daarnaast zijn er bijzondere initiatieven uitgevoerd door bijvoorbeeld oude panden om te bouwen tot kantoorruimtes of tot een MFA.

Lees meer »

 

Kandidaat-bestuurslid vrijwilligerszaken SSS’18

28 okt. 2021

Als vierde presenteren wij jullie onze kandidaat-bestuurslid vrijwilligerszaken. Een nieuwe portefeuille waar we in de komende ledenvergadering graag een toelichting op geven. Hij stelt zich graag zelf aan jullie voor! 

Lees meer »

 

Opening de PITSTOP

28 okt. 2021

Kom uit je stoel, stap naar buiten en neem in hartje Overloon een stop in de “PITSTOP".Een startgroep, opgericht vanuit de Werkgroep Wonen Zorg en Welzijn,

Lees meer »

 

SSS’18 profiteert van puntenstraf concurrent: ploeg stijgt op de ranglijst

27 okt. 2021

OVERLOON - SSS’18 is zonder te spelen één plek gestegen in de eerste klasse D. Het voetbalelftal uit Overloon staat door een puntenstraf van concurrent De Ster nu twaalfde op de ranglijst. 

Lees meer »

 

Lekker Loën 2021

27 okt. 2021

Zondag 19 december a.s. hopen wij u allen weer te mogen begroeten op de sfeermarkt Lekker Loën 2021

Lees meer »

 

Kandidaat-secretaris SSS’18

27 okt. 2021

Als zesde presenteren wij jullie onze kandidaat-secretaris. De kandidaat-secretaris zal samen met Laura Bennink de secretariële taken op zich gaan nemen. Hij stelt zich graag zelf aan jullie voor!  

Lees meer »

 

herontwikkelen voormalig verzorgingshuis

25 okt. 2021

In het centrumgebied van de kern Overloon (gemeente Boxmeer), aan de Engelseweg en Derpshei, is een voormalig verzorgingshuis gelegen. Het betreft het voormalig pand van het verzorgingshuis Huize Loôn. Het verzorgingshuis Huize Loôn werd na de Tweede Wereldoorlog gebouwd, is in 1980 gerenoveerd en bestond uit een dertigtal woningen die dienst hebben gedaan als zorgwoning. In 2018 is het verzorgingshuis verhuisd naar een andere locatie in de kern Overloon.

Lees meer »

 

Ophalen gft: vanaf 1 november een keer in de twee weken

25 okt. 2021

We stemmen het ophalen van het groente-, fruit-, tuinafafval en etensresten (gft) af op het seizoen. Daarom verandert vanaf 1 november 2021 de inzameling van uw gft. In de wintermaanden november t/m maart zet u de gft-container een keer in de twee weken aan straat.

Lees meer »

 


«   »