Sinterklaas

Gepubliceerd op 12 november 2021 om 12:07

Sinterklaas brengt ook een bezoek aan Overloon. Wel op zondag 14 november 2021 Om 14:30 start de intocht. Aansluitend zal de Sint een bezoek brengen aan de Pit in Overloon

Foto's van de Sinterklaas intocht zondag 14 november 2021 klik hier

(14 oktoberplein 2, 5825 CC Overloon) waarbij de kinderen natuurlijk de gelegenheid krijgen om Sinterklaas een handje aan Sinterklaas te geven. In de Pit zal van alles gebeuren waarbij de Pieten de kinderen zullen vermaken.

Belangrijke mededeling!!

Beste geïnteresseerde in de Sinterklaas intocht Overloon,

Afgelopen week hebben alle Overloonse kinderen vanaf 2 jaar een kaartje voor de Sinterklaas intocht met het bijbehorende feest in de pit gekregen. Via school, t smurfje en t kleine Atelier, of de DA.

 

Zoals het vooruitzicht is, kan de intocht zoals gebruikelijk doorgaan.

 

Wel hebben een aanpassing in het programma;

Vanwege de oplopende corona cijfers hebben we een alternatief bedacht voor het gebruikelijke feest in de Pit.
De Pit zal aansluitend aan de intocht toegang geven voor een walk trough, naar de Sint en zijn pieten. Verdeeld in kleine groepen zullen kinderen met hun ouders de Pit binnen gaan.

We hopen dat dit plan uitgevoerd kan gaan worden (we zijn daarvoor in afwachting op de persconferentie van 12-11-2021)
We willen op deze manier voor uw kind een mooie ontmoeting met de Sint en zijn pieten kunnen realiseren.

Bij het binnengaan van de Pit zal: vanaf 13 jaar gecontroleerd worden op een geldig Corona toegangsbewijs en bijbehorend identificatie kaart en is het dragen van een mondkapje verplicht.

De film voor groep 5 t/m groep 8, in de blauwe zaal zal volgens plan door gaan.

We kijken uit naar zondag, en wensen ieder alvast veel voorpret met het volgen van de intocht en het Sinterklaas journaal op tv.

Starten om 14:30 uur. Aansluitend start rond 15:00 uur het programma in De Pit. De route van de intocht is: Raaijweg - Generaal Hasbroucklaan - Vierlingsbeekseweg - 14 oktoberplein - Engelseweg. De mensen die aan deze route wonen verzoeken wij vriendelijk om deze middag vanaf 14:00 uur de auto’s op de opritten of parkeerplaatsen te zetten zodat Sinterklaas ongehinderd zijn weg weet te vinden naar De Pit.

 

Groetjes van de leden van het Sinterklaas comité Overloon

 

Brievenbus van de Sint  hangt er weer

kluspiet heeft de brievenbus voor de brieven van Sint weer opgehangen in Overloon Zwarte Piet vraagt om niet te vergeten je naam te vermelden Sinterklaas ontvangt ook graag post en dat kan in de brievenbus die naast de Brievenbus van PostNL  hangt in het centrum van ons dorp (LANGS DE PLUS )Schrijf jij ook iets leuks? Of een mooie tekeningen dat mag natuurlijk ook meer info op bron: https://www.facebook.com/SinterklaasOverloon/ 

 

Landelijke intocht Sinterklaas 

De landelijke intocht van Sinterklaas is dit jaar op zaterdag 13 november 2021 en dat zal zijn in Nederland in een niet bekend gemaakte stad. (Vorig jaar was het een virtuele aankomst en dit jaar is het ongeveer hetzelfde, maar wordt er niets bekend gemaakt door de NTR.)

En ondertussen is bekend dat de stad inderdaad weer niet bekend gemaakt wordt en dat het dus weer ongeveer zoiets als vorig jaar gaat worden. Geen massa's blije kinderen bij de intocht. Helaas.

 

Gelukkig gaan dit jaar veel lokale Sinterklaasintochten wel door. Hopenlijk wordt het Sinterklaasjournaal toch wel weer echt spannend voor de kinderen.

 

De intocht van Sinterklaas in Nederland zal landelijk worden uitgezonden op de televisie.

Dit zal dus zijn op 13 november en de burgemeester van de onbekende stad zal hem zeker toespreken.

Kijk even verder naar de Uitzending landelijke intocht Sinterklaas. Bron:https://sinterklaasintocht.101tips.nl/