overloon nieuws

Siberische tijger Leela overleden

Gepubliceerd op 12 november 2021 om 17:21

Helaas hebben wij moeten besluiten om Siberische tijger Leela, in te laten slapen. Ze is 17 jaar geworden.(Archief foto)

ZooParc Overloon Afgelopen weekend zagen de verzorgers dat Leela plots niet meer op één van haar achterpoten kon staan. De dierenarts werd erbij geroepen en nadat Leela was verdoofd konden foto’s worden gemaakt. Hierop waren vergroeiingen en afwijkingen aan de tussenwervelschijven te zien.

Helaas was dit zelfs met een intensieve behandeling niet meer te genezen en gezien haar hoge leeftijd, was er geen uitzicht op een verbetering van de situatie. Daarom heeft de dierenarts besloten haar in te laten slapen. Tijgers worden in het wild ongeveer 12 tot 15 jaar en in dierentuinen zelden ouder dan 18.

Leela werd samen met haar broer Bart geboren in 2004 in een dierentuin in Italië. Na een jarenlang verblijf in Safaripark Beekse Bergen kwamen de beide dieren in 2016 op advies van de coördinator van het managementprogramma voor Siberische tijgers naar het nieuwe verblijf in ZooParc Overloon. Lees verder op bron:https://www.zooparc.nl/nieuws/tijger-leela-overleden/

Lees ook Siberische Tijgers en Dromedarissen ZooParc Overloon 

Overloon Vanaf vrijdag 25 maart20216 zijn bovendien de nieuwste bewoners van Zooparc Overloon te zien voor het publiek. Lees verder op https://www.overloonnieuws.nl/foto-s/foto-s-2016/siberische-tijgers-en-dromedarissen-zooparc-overloon-25-03-2016

Siberische Tijgers en Dromedarissen ZooParc Overloon 2026


«   »