Zo worstelde burgemeester Van Soest met geplande carnavalsfeest in Overloon: ‘Je doet het nooit voor iedereen goed

Gepubliceerd op 13 november 2021 om 10:20

BOXMEER/OVERLOON - Burgemeester Karel van Soest van de gemeente Boxmeer besloot dinsdag dat het grootse carnavalsfeest op de elfde van de elfde in Overloon niet door kon gaan. Na lang wikken en wegen. Een terugblik.

Door Joost Ariaans 13-11-21,

Vorige week donderdag sloeg de twijfel toe. Daarvoor leek nog niets een groot carnavalsfeest in Overloon, op de elfde van de elfde, in de weg te staan.

Tot dat telefoontje. 

Ik werd aan het begin van de avond gebeld door de burgemeester van Bergen. Blikt zijn Boxmeerse ambtsgenoot Karel van Soest terug. De boodschap uit Bergen? Hou er rekening mee dat we hier – in Limburg – hebben besloten alle activiteiten op de elfde van de elfde stop te zetten. ,,‘Als het feest bij jullie wél doorgaat, heeft dat misschien aandacht nodig’, zei hij.

Het feest bij jullie. In Overloon, waar zeker vierduizend carnavalisten samenkomen om de opening van weer een zot jaar te vieren. In de buitenlucht, met overkapping, op een ruim terrein voor de kerk. Met vooraf uitgegeven kaarten, alleen toegankelijk met coronapas. Niets aan de hand, zou je denken.

Bier in de rugzak, dan zouden ze buiten het terrein wel een feestje vieren

(Karel van Soest, Burgemeester gemeente Boxmeer)

Ik heb de burgemeester van Den Bosch gebeld, de voorzitter van de veiligheidsregio. Die wist nog niets van het besluit in noord- en midden-Limburg. Ik wilde weten waar ik aan toe was, op de rand van Limburg en Brabant. In Den Bosch zou het feest gewoon doorgaan. Dat was aanleiding om te zeggen: vooralsnog kan het ook in Overloon.Met de nadruk op dat vooralsnog. 

Benieuwd naar het hele verhaal lees verder op bron:https://www.gelderlander.nl/boxmeer/zo-worstelde-burgemeester-van-soest-met-geplande-carnavalsfeest-in-overloon-je-doet-het-nooit-voor-iedereen-goed~aa99fe4b/ 

 

Klik hier van de foto’s van alternatieve 11e van d'n 11e