overloon nieuws

Willem begon met software maken op een zolderkamertje met een zak chips, nu koopt hij de blikvanger langs A77

Gepubliceerd op 3 december 2021 om 17:39

OVERLOON - Willem Hofmans is de nieuwe eigenaar van misschien wel het opvallendste kantoorpand van de regio: het hoofdkantoor van de regionale Rabobank, pal aan de A77 bij Boxmeer. Over de opmars van een hightechondernemer uit Overloon die begon op een zolderkamer, thuis op de boerderij.

Door Dennis Greijn 03-12-21, 

Met zijn humor zit het wel goed. ‘Welkom to Ixon valley’, staat stoer te lezen op een wit bord bij het opdraaien van het eigen bedrijfsterrein, even buiten Overloon niet ver van de A73. Met een vette knipoog naar het beroemde Silicon Valley in Californië, waar veel (grote) technologiebedrijven bij elkaar zitten.Vanaf het nieuwe jaar huist de Overloonse ondernemer Willem Hofmans met zijn snel groeiende hightechbedrijf Ixon, waarvan hij oprichter en eigenaar is, op de Health Campus langs de A77 bij Beugen. Als nieuwe buurman van het Maasziekenhuis.

Een zolderruim­te achter de boerderij bij ons thuis was mijn eerste kantoortje

Willem Hofmans

Zolderkamer

Hofmans is de nieuwe eigenaar van het opvallende kantoorpand pal aan de snelweg, dat pas sinds 2013 het hoofdkantoor was van de regionale Rabobank. Maar omdat de bank anno 2021 zowat alles digitaal doet, heeft ze geen vier verdiepingen tellend gebouw, goed voor 160 werkplekken, meer nodig. De Rabobank huurt dadelijk nog wel wat ruimtes terug op onder meer de begane grond, zodat de (oudere) klant die gesteld is op fysieke hulp bij bankzaken er nog terechtkan.

Het regionale hoofdkantoor van de Rabobank in Boxmeer.

Het regionale hoofdkantoor van de Rabobank in Boxmeer. © Ed van Alem

 

Zoals menig slimme jongen in Silicon Valley, is ook de nu 40-jarige Hofmans ooit klein begonnen op een zolderkamer. ,,Een zolderruimte achter de boerderij bij ons thuis was mijn eerste kantoortje. Daar werkte hij vol ijver aan zijn eerste - geslaagde - softwareprojecten. Vaker wel dan niet ging pas om elf uur ’s avonds, na eerst nog een zak paprikachips leeg gegeten hebbend, het licht uit. ,,Maar mensen moeten nu niet denken dat ik van moeder geen goed eten kreeg, haha. Nee, ons mam zorgde echt wel goed voor me.Hij zegt zichzelf niet ‘heel slim’ te vinden. ,,Ik ben iemand die altijd veel uren maakt. Ik verdiep me graag in dingen. Zo kom je, ben ik van mening, ook vooruit.’’

Varkensbedrijf

Hofmans had ook boer kunnen worden. Als oudste thuis lag het voor de hand het varkensbedrijf van zijn vader over te nemen. ,,Ondernemer zijn, buiten bezig zijn, dat sprak me toen wel aan. Lees meer op Bron:https://www.gelderlander.nl/boxmeer/willem-begon-met-software-maken-op-een-zolderkamertje-met-een-zak-chips-nu-koopt-hij-de-blikvanger-langs-a77-br~ac08b7f5/


«   »