Oud papier inzameling op een andere wijze

Gepubliceerd op 4 december 2021 om 10:49

Al jaren halen vrijwilligers van Sint-Theobaldusgilde het oud papier op. Afvalverwerker Box BV wil nu echter van deze samenwerking af. 

De Strengere veiligheidseisen zouden de oorzaak zijn van het besluit van de afvalverwerker om het inzamelen in de toekomst alleen nog met werknemers te doen.

Volgende week (zaterdag 11 december 2021) is het de láátste keer oud papier ophalen in 2021. Hoe we het volgend jaar gaan doen is nog niet bekend. De bedrijven willen niet meer met "amateurs" (lees vrijwilligers) achter op de kraak pers wagen rond gaan. Als er ontwikkelingen zijn dan hoor of zien jullie dat zo spoedig mogelijk het is immers zo 2022.

 

Meer informatie vindt u op de website https://www.sinttheobaldusgilde.nl Facebook https://www.facebook.com/Theobaldusgilde/ 

Lees ook 

Oud papier voor het laatst aan huis opgehaald in Land van Cuijk: ‘Het is een kwestie van wennen’

LAND VAN CUIJK -  Inwoners van Boxmeer, Overloon, Vierlingsbeek, Mill en Grave moeten vanaf volgend jaar zelf hun oud papier naar containers die in hun dorp of stad worden neergezet wegbrengen. 

Je zou denken dat mensen eerder geneigd zijn het papier op straat te zetten als dat voor de deur wordt opgehaald

door Willeke Boom, Theobaldusgilde

Het Theobaldusgilde in Overloon is één van de clubs die niet meer met een chauffeur op pad gaat.  Dat weet  hoofdman Willeke Boom zeker. Maar wat de rol van het gilde nou precies wordt, dat weet ze niet. Ook al gaat die nieuwe inzameling over krap een maand in. ,,Er worden containers neergezet waar mensen het oud papier naartoe kunnen brengen.” Waar staat nog niet vast. ,,Er komt een proefperiode: twee weken een container bij de milieustraat, twee weken op het industrieterrein.” Daarna moet waarschijnlijk een keuze worden gemaakt.

Kwestie van wennen

Bij het inzamelen blijven mensen van de verenigingen actief, zegt Boom. Ze zorgen voor een vlekkeloze inzameling bij de containers zodat er toch nog geld in de clubkast stroomt. Of dat net zo veel is als nu? ,,Je zou denken dat mensen eerder geneigd zijn het papier op straat te zetten als dat voor de deur wordt opgehaald. Aan de andere kant: ze moeten er toch vanaf. Het is een kwestie van wennen.” Of de clubs beter of slechter af zijn, weet ze niet.  ,,Ik weet niet wat het huren van die containers kost. De papierprijs is op dit moment wel redelijk. Lees meer op Bron:https://www.gelderlander.nl/maasland/oud-papier-voor-het-laatst-aan-huis-opgehaald-in-land-van-cuijk-het-is-een-kwestie-van-wennen~aa65470a/