overloon nieuws

Sint-Theobaldusgilde stopt met inzamelen oud-papier Na ongeveer 45 jaar

Gepubliceerd op 11 december 2021 om 18:15

Zo vandaag voor de laatste keer het oud papier opgehaald met de kraak-perswagens. Na ongeveer 45 jaar moeten we nood gedwongen stoppen met het ophalen van het oud papier. 

Wij willen alle inwoners van Overloon bedanken voor hun bijdrage op welke wijze ook. Koffie die we bij slecht weer spontaan kregen aangeboden, chocolade repen die toevallig op een stapel papier lagen, bij heet weer de ijsjes die we kregen aangeboden en het papier in De Wijk verzamelen bij gladde wegen. 

Iedereen hartstikke bedankt.

Maar we stoppen niet met het oud-papier alleen zullen jullie wat meer werk moeten verrichten. Jullie mogen het oud-papier zelf komen brengen naar de containers die we op “De Oude Molen” plaatsen. Dit doen we om de week en wel in de even weken, week 2,4,6,8 enz. De tijd moeten we nog ff bekijken. De datums komen nog in Ons Eigen Erf. Wij hebben het ongeveer 45 jaar opgehaald. Hopelijk blijven jullie ons verblijden met jullie oud-papier.

Industrieterrein De Kleine
Mortel, De Oude Molen
naast de Zendmast In de even weken op zaterdag 9.00-12.00 uur
(v.a. 15-1)

Nogmaals iedereen bedankt voor de prettige samenwerking. Meer informatie vindt u op de website https://www.sinttheobaldusgilde.nl Facebook https://www.facebook.com/Theobaldusgilde/ 

Lees ook 

Oud papier voor het laatst aan huis opgehaald in Land van Cuijk: ‘Het is een kwestie van wennen’

LAND VAN CUIJK -  Inwoners van Boxmeer, Overloon, Vierlingsbeek, Mill en Grave moeten vanaf volgend jaar zelf hun oud papier naar containers die in hun dorp of stad worden neergezet wegbrengen. 

Je zou denken dat mensen eerder geneigd zijn het papier op straat te zetten als dat voor de deur wordt opgehaald

door Willeke Boom, Theobaldusgilde

Het Theobaldusgilde in Overloon is één van de clubs die niet meer met een chauffeur op pad gaat.  Dat weet  hoofdman Willeke Boom zeker. Maar wat de rol van het gilde nou precies wordt, dat weet ze niet. Ook al gaat die nieuwe inzameling over krap een maand in. ,,Er worden containers neergezet waar mensen het oud papier naartoe kunnen brengen.” Waar staat nog niet vast. ,,Er komt een proefperiode: twee weken een container bij de milieustraat, twee weken op het industrieterrein.” Daarna moet waarschijnlijk een keuze worden gemaakt.

Kwestie van wennen

Bij het inzamelen blijven mensen van de verenigingen actief, zegt Boom. Ze zorgen voor een vlekkeloze inzameling bij de containers zodat er toch nog geld in de clubkast stroomt. Of dat net zo veel is als nu? ,,Je zou denken dat mensen eerder geneigd zijn het papier op straat te zetten als dat voor de deur wordt opgehaald. Aan de andere kant: ze moeten er toch vanaf. Het is een kwestie van wennen.” Of de clubs beter of slechter af zijn, weet ze niet.  ,,Ik weet niet wat het huren van die containers kost. De papierprijs is op dit moment wel redelijk. Lees meer op Bron:https://www.gelderlander.nl/maasland/oud-papier-voor-het-laatst-aan-huis-opgehaald-in-land-van-cuijk-het-is-een-kwestie-van-wennen~aa65470a/

 

Industrieterrein De Kleine
Mortel, De Oude Molen
naast de Zendmast In de even weken op zaterdag 9.00-12.00 uur
(v.a. 15-1)